2011. szeptember 5., hétfő

Fűszeres burgonyaleves

Mint már említettem a szoptatás előhozta leveses énemet. Ez egyébként nagyon vicces, mert egyrészt KáeM leveses énjét is, másrészt meg fura érzés, hogy én, akinek eddig a főétkezésről messze nem a leves ugrott be, most elsőként azt pörgetem végig, hogy milyen levest tudnék gyorsan (vagy nem annyira gyorsan) összedobni. Ez a gyorsan verziót erősíti és annyira jól sikerült a fűszerezése, hogy biztosan máskor is előkerül még.


Fűszeres burgonyaleves
Hozzávalók:
35 dkg krumpli (CH 70,0g)
15 dkg sárgarépa (CH 12,0g)
0,5 dl tej (CH 23,0g)
0,5 dl víz (CH 0,0g)
1 tk majoranna (CH 0,0g)
3 szem szegfűbors (CH 0,0g)
2 gerezd fokhagyma (5g - CH 1,0g)
1 babérlevél (CH 0,0g)
1 ek olaj (CH 0,0g)
1. A zsiradékon megfuttatjuk a megtisztított felaprított zöldségeket (krumpli, sárgarépa, fokhagyma).
2. Felöntjük a tejjel és a vízzel, majd fűszerezzük (a borsot és a babérlevelet teatojásban tesszük bele).
3. A zöldségek puhulásáig főzzük.
Elvetemültek kenyérrel is ehetik, nekem nem igazán hiányzott hozzá.

CH összegző:
A teljes (6) adag: 106,0 gramm
1 tányér: 17,0 gramm

3 megjegyzés:

  1. kicsit a fél dl víz nekem kevésnek tűnik ;-) mennyit kell igazából beletenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az attól függ, hogy mekkora a fazék, amiben főzöd, illetve, hogy mennyire szereted hígan/sűrűn. Régen volt, nem emlékszem mennyi lehetett, de érzésem szerint az én kicsi leveses fazekamba a fenti mennyiségű zöldséghez fél liter kelhetett ;)

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly