Nekem is van számtalan fajtám, de pogácsából nem lehet eleget kipróbálni. Van már tökélyre fejlesztett, mint a krumplis vagy a juhtúrós, de túrósból most találtam meg az igazit. Köszönet a receptért Ízbolygónak.
Túrós pogácsa Ízbolygó módra
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg túró, 20 dkg olvasztott vaj, 1 tojás + 1 tojás felverve, 1,5 dkg élesztő, 1 ek só (picit talán sok lett)
Az alapanyagokat összegyúrtam és a konyhapulton hagytam állni, kb. egy órát. Ezután lisztezett felületen 2 ujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét berácsoztam, szaggattam, majd vajazott sütőlapra tettem és betoltam a hideg sütőbe. Amíg mi vendégeskedtünk a pogácsa ott várta jobb sorsát (ez bő három óra volt). Mikor hazaértünk kivettem, felvert tojással megkentem és betoltam az immár előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt aranyszínűre sült.
Túrós pogácsa... Imádom! :)
VálaszTörlésFú, jó hogy eszem a sajtos pizzámat, különben rosszul lennék ennyi finomság láttán.
Látom nálad is siker lett volna az elmúlt pár napi konyhai tevékenységem:D
VálaszTörlés