Szűzpecsenye zöldbors mártással
A szűzpecsenyét felszeleteltem és egy éjszakára sós fokhagymás (nagyon fokhagymás) tejbe áztattam. Másnap kivettem, leszárogattam és kézzel megnyomkodtam a szeleteket. Olvasztott vajon sütöttem meg mind a két oldalát pár pillanat alatt.
Zöldbors mártás
Hozzávalók: 2 ek zöld bors (üveges fajtából), 3 dkg vaj, 1 ek. mustár, 1 ek. paradicsom püré, 1,5 dl húsleves, 1 dl tejszín, só
Elkészítés: A borsból pár szemet felaprítottam, a többit egészben hagytam, majd az olvasztott vajon enyhén megpirítottam. Ezután hozzáadtam a mustárt, a paradicsom pürét, a húslevest, végül a tejszínt is. Habverővel simára kevertem és óvatosan beletettem a hússzeleteket is. Mérsékelt intenzítással hagytam, hogy együtt rotyogjanak, amíg elkészítettem a rösztit.
Röszti
4 közepes krumpli, só, kevés olaj
A krumplit megtiszítottam, durvára reszeltem, sóztam. Egy serpenyőben kevés olajat hevítettem és arra kanalaztam a kicsavart krumpliból. Ellapítottam, és hagytam pirulni. Mikor úgy gondoltam, hogy jó (2-3 perc) akkor lapátka segítségével megfordítottam és a másik oldalát is megpirítottam. Ebből a mennyiségből 6 jó tenyérnyi vékony rösztim lett, ami viszont nem lett annyira ropogós, mint vártam.
1000xköszi!!!
VálaszTörlésEz az ezt kerestem ezer éve!
Kati