2010. március 4., csütörtök

Jade - Felnőtt



Reméltük, hogy majd csak egy éves kora után, de hát nem várt vele addig. Jade cicalány, immár hivatalosan is macskanővé érett. Túlvagyunk az első tüzelésen. Legalábbis úgy tűnik, hogy ennyi volt. Igazából bő egy hétig tartott és nem volt különösebben elviselhetetlen – ahogy azt néhány macskát tartó ismerős mesélte – kicsit többet és hangosabban nyávogott és iszonyatosan bújós lett, folyamatosan simogatni kellett, na meg többet tisztogatta magát. KáeM nem engedte fotózni az „intimebb” tüzelésre jellemző mozzanatokat, mondván, hogy hagyjuk meg a macska magánéletét:) Volt udvarló is, de csak ajtón keresztül, sosem látták egymást, ennek ellenére a kandúr minden nap odajárt:)


Egyébként még mindig imádjuk, ha lehet egyre jobban. Pedig mindenhová felugrál és mindenben segít, abban is amiben nem kéne (pl.: kaja fotózás).


 
A teraszon tesztelte a havat is, de nem aratott nála osztatlan sikert, három-négy óvatos lépés után inkább futott vissza a száraz és meleg lakásba:)


Azt hogy milyen „komoly” kapcsolat alakult ki közte és a görény között nem is sejtettük. A görény nem költözött rögtön velünk, mert kellett némi lelkierő a ketrecének az előkészítéséhez. Nem sejtettük, hogy hiányoznak egymásnak, mert nem mutatott erre semmilyen jel. Aztán megérkeztünk. Görény a hordozóban, cica egyből teker oda, szagolgatja körbe, majd leül vele szemben. Míg mi a ketrecet takarítottuk el nem mozdult onnan…ami nagy szó, mert nyitva volt a fürdőszoba ajtó, ahová nagyon szeret bejárni. Görény egyébként az első összeszagolás után nem igazán foglalkozott vele, aludt tovább. Aztán beköltözött a ketrecbe, a macska meg fel a ketrec tetejére. Napközbeni alvásainak nagy részét azóta ott teljesíti. Időnként felébreszti a görényt.





Éjszakára (akár már az esti beszélgetős, olvasós részre) azért csatlakozik hozzánk, de akkor is többször kimegy ellenőrizni, hogy minden rendben van-e a ketrecben. Úgy látszik komoly barátság van itt kialakulóban. Azért még mindig alakulóban, mert ha kint van a görény, akkor még mindig elég bátortalan őcicasága. Bár ha kézben van a görény akkor már odajön és megsimogatja (!).



4 megjegyzés:

  1. Azta micsoda farokszerkezete van ennek a macsnak.:)

    VálaszTörlés
  2. Élőben még szebb, majd megmutatom...vagyis majd ő megmutatja:D

    VálaszTörlés
  3. De gyönyörű!!!! :) Main coon?

    Csodálatosan szép! Kókusznak ilyen anyukája volt, csak korom fekete! :)) Ugyanilyen szép bozontos hosszú farkincája volt, és ilyen félhosszú szőre!

    VálaszTörlés
  4. Igen az:) Sajnos tudja is magáról, hogy milyen szép...beképzelt, de nagyon:D

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly