2010. március 7., vasárnap

Crock monsieur

Bizonyára nem ez a tökéletes írásmód, ahogy bizonyára nem az alábbi a tökéletesen autentikus recept sem. De azért nekünk ízlett. Mondjuk iszonyatosan laktató.



Crock monsieur
Hozzávalók:
A besamel mártáshoz: 1 ek vaj, 2,5 dkg liszt, 1 bögre tej, 10 dkg reszelt sajt, 2 szelet lapka sajt, só, bors, szerecsendió, 1 kk mustár
A szendvicshez: 4 vékonyabb szelet kenyér, 4 szelet főtt sonka, 10 dkg reszelt sajt, vaj
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd habverőben folyamatosan kevergetve felöntjük a tejjel. Ezután kerülnek bele a sajtok, majd mikor megolvadtak, akkor jönnek a fűszerek. A kenyérszeleteket megkenjük vajjal és kicsit előpirítjuk a sütőben. Azután kettőt betakarunk sonkával, majd öntözzük meg a besamellel, kerüljön rá egy kevés sajt, majd tegyünk rá újabb szelet kenyeret, megint jöhet egy kis szósz és a maradék reszelt sajt. Végül mennek a sütőbe, addig amíg a sajt szépen meg nem színesedik.

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly