2010. március 10., szerda

Karalábéfőzelék Anyósom módra

Anyósom adta az ötletet. Bár ő a saját blogján töltött karalábénak mondja, szerintem ez inkább egy különlegesebb főzelék. Én meg már nagyon vágytam valami tavasziasra. Nos hát maga a főzelék mind a kettőnknél nagy siker volt. KáeMnek viszont a gombócok nem ízlettek. 



Karalábéfőzelék húsgombóccal 
Hozzávalók: 3 db karalábé -káposztareszelőn lereszelve, 30 dkg darálthús, 1 pohár rizs, 1 tojás, só, bors, kapor, zöldségzöldje, lestyán, vöröshagyma, tejföl, keményítő 
A karalábét vízben feltesszük főni, sózzuk, belerakjuk az apróra vágott zöldfűszereket. A húsból, rizsből, tojásból, hagymából, valamint a fűszerekből kis gombócokat formázunk és a karalábéhoz adjuk. Mikor a gombócok megfőttek tejfölös habarással sűrítjük a főzeléket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly