2010. március 13., szombat

Eperkrémleves

Tegnap délután a fogorvos előtt még volt egy kis időnk, így beszaladtunk a csarnokba. Sikerült is nagyon szép epret szerezni nagyon korrekt áron (580 forint volt kilója), viszont ahogy beletette az eladó a zacskóba néhány szem összetört…így adódott az ötlet, hogy krémleves legyen belőle.




Eperkrémleves 
Hozzavalok: fél kiló eper, 3,5 dl tejszín, 2 ek eper puding, izles szerint egesz szegfuszeg, egesz fahej, cukor 
A szegfűszeget, fahéjat és a cukrot kb. 1 liter víz hozzáadásával felforraljuk. Mikor elég barna már a folyadék, akkor leszűrjük. A pudingport kikeverjük 2 dl tejszínnel. Az eperet leturmixoljuk a maradék tejszínnel, majd összeöntjük a hármat és összeforraljuk. Ezután tálalásig hagyjuk hűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly