2011. május 2., hétfő

Heti egyperces 2011/18.

     
"Nézzék csak meg jól a terhes nőt: azt gondolnánk, átmegy az utcán, vagy dolgozik, vagy éppenséggel szól önökhöz. Tévedés. A gyerekére gondol. Nem fogja bevallani, de kilenc hónap alatt nincs perc, hogy ne gondolna a gyerekére. Jó, figyel arra, amit mondanak neki, csak nemigen hallja. Bólogat, de igazából fütyül az egészre. Maga elé képzeli. Öt milliméter: egy szem búza. Egy centi: kagylócska. Öt centi: az asztalon a radírgumi. Húszcentisen, négy és fél hónaposan: a kitárt tenyere. Semmi. Semmi se látszik, mégis csak gyakran téved a keze a hasára. Dehogy, nem is a hasát érinti, hanem őt."
/Idézet: Anna Gavalda, Kép: Zsebike - alienes félmosollyal - a 18. hetes UH-n...a valóságban már betöltöttük a 24. hetet/

3 megjegyzés:

  1. És majd, ha kibújik, akkor sem lesz ez másként, ha alszol Vele álmodsz, ha átalussza az éjszakát este szomorú vagy, hogy csak reggel látod legközelebb. Persze titokban be-be mászkálsz a szobába megkukkantani, hátha nincs jól bekapcsolva a bébiőr;-) És egy textilpelust szorongatva alszol, hogy legalább az illatát érezd:)))

    VálaszTörlés
  2. Ez gyönyörű és annyira igaz!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly