2011. május 19., csütörtök

Citromos fokhagymás csirkemell baconbe göngyölve

A köret volt a biztos pont....ehhez akartam valami natúr jellegű húst, nagyon jól sikerült, biztos, hogy elő fog még kerülni, akár grillezve is:)


Citromos fokhagymás csirkemell baconbe göngyölve
Hozzávalók:
0,5 dl olívaolaj (CH 0,0g)
1 citrom leve és reszelt héja (0,5 dl - CH 1,6g)
frissen őrölt bors (CH 0,0g)
2 gerezd fokhagyma (5g - CH 1,3g)
20 dkg csirkemellfilé (CH 0,8g)
6 szelet bacon (CH 0,0g)
A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a medalionokra vágott csirkemellet. Letakarva egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Ekkor a pácból kiszedve, mindegyik medalion egy-egy szelet baconbe tekerünk, majd tepsire fektetünk és sütőben (vagy grillen) a bacon pirulásáig sütjük. Hideg salátával találjuk. Nálam most éppen Piszke retek salátája került porondra.

CH összegző:
2 adag összesen: 3,7 gramm
1 adag: 1,9 gramm

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly