2009. december 15., kedd

Lemaradtam…



…de nagyon. Valahogy most nem a konyha (volt) a középpontja az életünknek, legalábbis nem főzés szinten. Eszünk azért, mindjárt jönnek is bejegyzések ezzel kapcsolatosan, de nem ez a legfontosabb, s hát nincs ezen mit titkolni sokszor eszünk házon kívül.

Készültünk/készülünk a karácsonyra is, ajándékkal is, meg másként is, de ez is csak mellékvágány.

A fő mozzanat mostanában egy bizonyos új lakással kapcsolatos. Mert hogy elkészült az új lakásunk, legalábbis az a része, amit a vállalkozótól vártunk. Így most már semmi akadálya nem volt annak, hogy ki is költözzünk. Konkrétan múlt szombaton aludtunk kint először.

Mutatok pár képet az új konyhám formálódó állapotáról (s az első "terített" asztalunkról): (A képek takarítás előtt/közben készültek. A szürkének látszó csempe valójában kék…de ezt nem sikerült még fotón megmutatni.)

 


A konyháról majd érkezik még pár kép mikor már sikerült berendezkedni teljesen (számításaim szerint ez még azért arrébb van:P). IKEA konyha, amit én terveztem (naná az IKEÁs tervezőben) és amit KáeM rakott össze csekély kontár segítségemmel. Szeretünk legózni:) Bevallom, amikor itt-ott olvastam, hogy ez mennyire bonyolult meg nehéz kicsit elbizonytalanodtam, bár ezt akkor nem mertem a kedvesemnek előadni, mert hogy asztalostól konyhát még egyszer nem (biztos van rendes értelmes és korrekt asztalos, csak az ilyenek eddig engem nagy ívben elkerültek). De meglepődve tapasztaltam, hogy ami más számára nehéz, azt KáeM nagyon jól csinálja. Három óra alatt dobta össze az alsó szekrényeket, alig két óra kellett a felső szekrényekhez, s azok felrakásához (itt már kicsit komolyabban is segítettem, de tényleg csak kicsit), a munkapult beszabása és az eszközök (indukciós tűzhely, sütő és mosogató – a mosogatógépre még picit várni kell) bekötése még további két óra volt emlékeim szerint. Az összeszereléssel kapcsolatosan azt mondta, hogy jók a leírások, bár több helyen pontatlanok és ha az elvet az első összeszerelt elemnél megérti valaki, akkor gyerekjáték a többit összerakni. Én pedig itt is köszönöm neki, hogy ilyen klassz konyhát alkotott nekem, s ilyen türelemmel és profizmussal tette ezt:) Számomra minden asztalost lepipált.




5 megjegyzés:

  1. Alakul, alakul.... :D

    Én is nagy ikea-legózós vagyok. Kifejezetten szeretem összeszerelni a bútorokat.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk a férjem imádja összerakosgatni az Ikeás bútorokat!! Sikerélmény:)))
    Párodnak is gratula, szép lesz a konyhád!!!!

    VálaszTörlés
  3. Hűűű, Vica, ha nekem ekkora konyhám lehetne! Sárgulok.... :-)))
    Nagyon sok szeretettel gratulálok az új lakáshoz, legyetek nagyon boldogok ott, és teljesüljön minden vágyatok.... :-)))
    Gyögyi

    VálaszTörlés
  4. Györgyi!:) Úgy legyen:) Mikortól olvashatom a blogod??? Mert a kis madarak azt csiripelték, hogy lesz (van):DDD

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly