2009. december 28., hétfő

Avatár





Az utazós ünnepek után úgy döntöttünk, hogy vasárnap estére bevállalunk egy mozit. Szokáshoz híven az Arénába szeretünk volna menni, de hát teljesen tele volt. Nem rég egy volt kolleganőm ajánlotta a Pólus Center moziját (Palace), hát körülnéztünk itt, ha már jelenleg ez a hozzánk legközelebb eső pláza. Itt találtunk helyet.



 Mivel mozi előtt vacsoráztunk, nem vállaltuk be a szokásos ellátmányt, csak egy nachot kértünk…szerencsénkre, mert borzalmasan rossz volt. Számunkra meg sem közelítette az Arénában (CinemaCity) kaphatót. S nem ez volt az egyetlen csalódás. Az Arénában jóval az előadás kezdés előtt le lehet ülni a termek előtt található előtérben, a Pólusban ehhez képest, elvileg előadás előtt tíz perccel engednek csak be, ami gyakorlatilag azt jelentette, hogy a 20:45kor kezdődő előadásra 20:42kor kezdtek el beengedni. Maga a terem sem közelítette meg az Arénában megszokottakat, így hát ebben a moziban háromszor jártunk: először, utoljára és soha többet;)

Na de a filmről: nagyon tetszett mind a kettőnknek. Kivételesen nem olvastam el, amit előre tudni lehetett volna, szóval fogalmam sem volt, hogy mire számítsak. Látványos és többnyire mozgalmas filmet láthattam, amiben minden meg volt, ami egy valamire való hollywoodi filmbe kell:  tudomány, szerelem, vér, varázslat, számítógépes látványelemek. A harmadikból talán kicsit sok. S a többnyire mozgalmast úgy értem, hogy azért a két és fél órás filmben volt olyan rész, ahol úgy éreztem gyorsabban is pereghetnének az események, hiába a rendező nem tud elszakadni a hosszú filmektől a jelek szerint (a Titanicot is ő jegyzi). A film végén picit szomorúan jöttünk ki, mégpedig azért, mert mindig elszomorító, hogy mennyire sok a valóságtartalma az ilyen jellegű filmeknek. Hogy mi emberek tényleg ilyen pusztítóak vagyunk.






Hogy mit olvashattam volna előzetesen…hát ezt:
A távoli jövőben játszódó filmben, a főhős, a háborús veterán a Pandora nevű bolygóra utazik. A bolygó lakói, a Na’vik az emberhez hasonló faj – de nyelvük és kultúrájuk tökéletesen különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért… Azonban egy érdekes lehetőséghez is jutnak: agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény, az avatar-juk szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. Az új test a főhős számára azonban titkos feladatot is jelent egyben, amit mindenáron végre kell hajtania.
James Cameron, a mozi forradalmasítását tűzte ki célul: új filmje digitális 3D technikával egy virtuális stúdióban készülő, hatalmas ambíciójú, szemkápráztató alkotás, az év legjobban várt, különleges moziélménye.


A plakát innen, a Pólus fotója innen, az előzetes szövege a mozi oldaláról, a további képek, pedig szokásosan innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly