Ne tekintsük receptnek, de számunkra a kollégiumi években annyira jó alternatíva volt a lángosra (amit rezsón csak akkor sütöttünk, ha az egész emelet azt evett), mert ugyan nem az, de mégis nagyon hasonló.
Sajtos-tejfölös fokhagymás pirítós
Hozzávalók: kenyér, zúzott fokhagymával kikevert tejföl (vagy külön fokhagyma és tejföl), reszelt sajt, esetleg só
A kenyér szeleteket megpirítjuk, majd megkenjük a fokhagymás tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal, és jól megesszük. Ha a fokhagyma és a tejföl külön van: akkor a pirított kenyeret alaposan bedörzsöljük a fokhagymával, majd megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal, és jól megesszük:) Utóbbi kicsit talán kímélőbb, hiszen adott esetben kevesebb fokhagyma van benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.