2009. december 15., kedd

Jade mostanában

A cicalány…lassan inkább macskanő képeivel is jól lemaradtam. A kisasszonynak egyébként a költözés miatti rendetlenség a lakásban nagy barátja lett. Nagyon élvezte, hogy bújkálhat a dobozok között. S időközben új kedvenc játéka is akadt: gyűjtöm a kupakokat mindenféle jótékony célokra…Jade pedig elkezdte lopkodni őket, most már ott tartunk a zárt üvegről is próbálja lelopni és ha bárhová leteszek egy kupakot azonnal ott terem és elcsórja. Persze a kupakot a lakáson végigpofozni éjszaka a legjobb amikor a gazdi aludna.







Azért tud jó kislány is lenni, még mindig nagyon segítőkész a háztartási feladatokban. S egyre bújósabb is. Már elég régóta játssza azt, hogy éjszaka odajön és ránk fekszik, időként kiharcol egy kis simogatást is. Mostanra viszont már nappal is egyre gyakrabban jön simiért:) Persze azért az ölcicaság még mindig elég távol áll tőle.







Dante görénnyel a kapcsolatuk továbbra is alakulóban. Ha a görény a ketrecben van és ébren, akkor megy a cica: nozi összeillesztés, majd némi finom benyúlkálás következik. Aztán megpróbálja a görény kajáját elcsórni (neki állandóan van kajája, a görénynek nem mindig), amire a görény most már rájött és Jade által hozzáférhetetlen területre tolja a kajástálat. Édesek ilyenkor. Mikor a szőrmedömper kint van, akkor kevésbé nagylány: általában menekül a sokkal kisebb elől, néha támadásra felkészülve figyeli…néha el is indul, hogy elkapja, mint egy játékot, de a mozdulat eddig még mindig megtorpant.







A költözésnél Jade szinte az utolsó körrel jött velünk. A végén már látványosan ideges volt és nagyon látszott, hogy menne. Bármit csomagoltam belebújt, így a dobozba, de a zsákokba takarókba is. Aztán magát az utazást nem tűrte annyira jól, pedig nem volt nagy a távolság, mégis röviddel a megérkezés előtt szegénykém pocija felmondta a szolgálatot. Aztán a lakásban nagyon nem találta a helyét. Folyton elbújt. Egyik hazaérkezésünkre annyira, hogy már kezdtük azt hinni, hogy a teljesen bezárt, beriasztott lakásból ki tudott valahogy szökni…de aztán megtaláltuk a kanapé és a radiátor közé belapulva. Aztán másnapra már kezdett felélénkülni, s hétfőn délutánra/estére már teljesen magára talált, olyannyira, hogy azóta sikerült a riasztót többször is beizzítania…ami tekintettel a távfelügyeletre elég vicces:P







Az új lakásban ahogy az sejthető volt két kedvenc hely van, az egyik az ablakban…ablakokban, itt most a bőség zavarával küzd, mert a korábbi egyetlen ablakhoz képest most azért van bőven. A másik pedig a konyhapult sarok része, ahonnan az egész nappalit szemmel tudja tartani. A wc-t és a fürdőt próbáljuk tiltott területté tenni. Kisebb nagyobb eredménnyel…zuhanyzásnál/fürdésnél nem jöhet be…főként azért mert amikor bejutott eddig mindig első útja/ugrása a kádba vezetett, ami egészen addig nem gond, amíg nincs víz a kádban. Ha viszont van víz, akkor van ember is, s félő, hogy vérző emlékei lennének a macska vízzel teli kádba ugrásnak. Ezt egyenlőre nem érti, a zárt ajtó előtt ülve vár, s nyávog (fejlődőképes, mert elég hangosan teszi ezt ahhoz, hogy meghalljuk).



3 megjegyzés:

  1. Nagyon tündéri ez a kis szőrmók cica! Gyönyörű szőre van!

    VálaszTörlés
  2. S ezt tudja is magáról...rá is játszik:) Na jó mi is kényeztetjük:)

    VálaszTörlés
  3. Az igazi cicák ilyenek. :-)
    Nem lehet nem elkényeztetni őket, a mieink is ilyenek. :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly