2008. szeptember 30., kedd

WALL-E

Ismét egy új kategóriát vezetek be, gyors egymásutánban mindjárt két bejegyzéssel. A moziban látott filmekről fogok beszámolni ezentúl magánvéleménnyel kiegészítve.

Kezdetnek a
Moziünnep alatt látott két filmről, elsőként a péntek estiről.

A háttér információkról annyit, hogy egy ideje az
Aréna Pláza moziját látogatjuk, mert itt sosincs tömeg:) Meg nincs is nagyon messze tőlünk.


És akkor ténylegesen a péntek estéről: Az előadás elméletileg 22:00kor kezdődik, na de mi már kitapasztaltuk, hogy ebben a moziban ez kicsit másként működik. Minden teremnek van ugyanis egy szponzora, akinek a logoja sétálgat a vásznon, amikor beengedik a látogatókat, pár perccel az előadás kezdete előtt - máshol tapasztalatunk szerint ilyenkor már a bemutató vagy a normál reklám megy - majd pontosan kezdéskor elkezdődnek a reklámok, ezt követően az előzetesek, végül kereken 15 perccel később megkezdődik a film. Nos hát múlt pénteken nem ez történt, mert hogy 22:00kor még be sem engedtek a terembe, viszont lényegében a mozi teljes személyzete bent volt már, nem tudtuk mi történt, de negyed 11-kor végre bejutottunk, így csak addig ugrált a szponzor logó amíg mindenki leült, aztán már kezdődtek a reklámok, előzetesek, végül a film.


Magáról a filmről: nagyon aranyos volt a történet, és bár sok volt a gyerek a közönség soraiban, mégis úgy gondolom, hogy nem igazán gyerekfilm. Nincs benne semmi olyan, ami nem gyereknek való, csak éppen magát az eszmei mondanivalót nem biztos, hogy egy gyerek felfogja, és sajnos az sem biztos, hogy a szülő el tudja magyarázni. :(
Csodálatosan mutatta be a film a szerelmet mint olyat, szerethető szereplőkkel. Nem tetszett viszont a kerettörténet, mert ugyan valóban szörnyűek vagyunk mi emberek, de azért ennyire talán nem. Mindenesetre a vége azért természetesen happyend, persze némi csavarral.


A mozi oldalán ennyi található róla előzetesként: "Több száz magányos éven át végezte a munkát, amire programozták, de WALL-E (Watt-takarékos Lánctalpas kivitelű Limlom- és hulladékkezelő - E sorozat) a kacatok gyűjtése mellé végre új életcélt talál magának, amikor megismeri az EVA névre hallgató ügyes keresőrobotot."
Még meg kell említenem, hogy a film teljesen digitális technikával készült és mint ilyennek a képminősége verhetetlen. Tű éles volt és nagyon szép. A disney oldala szerint - ahonnan a képek is származnak - november 18-án jelenik meg a film DVD-n és Blu-Ray-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly