2008. szeptember 22., hétfő

Karamellás csokis kocka

Annyira megtetszett a recept Latsiánál, hogy gyorsan el is készítettem, kicsit azért módosítottam rajta, ami sajnos a kinézetét tekintve nem vált előnyére:( Ízre viszont nagyon finom.


Íme az eredeti recept, alatta pedig megjegyzésekben, amit módosítottam rajta:

KARAMELLÁS CSOKIS KOCKA / Latsia
alap:20 dkg vajaskeksz2,5 dkg vaj
töltelék:15 dkg vaj15 dkg sötétbarna nádcukor - muscovado1 doboz sűrített tej - 397 g
tetejére:20 dk tejcsoki
A kekszet törd össze és keverd össze a megolvasztott vajjal. Nyomkodd egy kikent - kibélelt 20 x 20 cm- es szögletes tepsibe.20 percre hűtsd be. Olvaszd össze egy lábosban a vajat a cukorral, majd keverd hozzá a sűrített tejet. Melegítsd kevergetve addig, amíg az első buborékok megjelennek, majd öntsd a kekszre. Hűtsd be 40 percre. Olvaszd meg a csokit, öntsd a lehűlt karamellre, és amikor kicsit megszilárdult, vágd kockákra és élvezd!:O)
Latsia:
- ha az olvasztott csokihoz 8 dkg olvasztott vajat is keversz, ahogy én szoktam, akkor nem kell lesni, hogy nehogy megkeményedjen a teteje, hanem szépen szelhető bármikor
- nagyon finom karamellás süti, nulla munkával


Gumimamszli:
- részben feleztem az adagot, de már az elején elszúrtam a felezést a keksznél (pirul), sima darált háztartási kekszből készítettem, amihez néhány kanál tejet is adtam, hogy könnyebben összeálljon
- a krémnél már sikerült pontosan számolni, viszont így kicsit vékonyka lett az alaphoz képest
- fehér csokit tettem a tetejére, ami sajnos minőségre nem a legjobb volt és hiába minden igyekezet szeletesénél egyszerűen atomjaira hullott szét
- viszont a ronda, de finom kategóriában abszolút győztes:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly