2008. szeptember 15., hétfő

Olajos sült paprika

Számomra ez a savanyúság a késő nyár és a kora ősz tartozéka, mert ekkor készült otthon. Magamnak nem szoktam neki állni, annak ellenére, hogy nagyon kedvelem, mert az a véleményem, hogy kis adagban nem finom, nagyot meg nem tudok csinálni, mert Gumipapszli nem kedveli. A mennyiségeket nem tudom, ízlés szerint kell készíteni. Ötletadónak azért szerintem felhasználható.



Olajos sült paprika
A jó húsos paprikákat megtisztítjuk és a sütő rácsra betesszük sülni (alá betoljuk a tepsit, mert csöpög). Amíg alacsony lángon sülnek pirulnak a paprikák, addig elkészítjük az öntetet. Egy akkora tálban amibe a paprika belefér vizet teszünk, ehhez sót, ecetet, némi olajat és bőségesen zúzott fokhagymát adunk. Ízre kóstolásnál minden ízt markánsan kell érezni, mert a paprika hamar beszívja az ízeket. Amikor puhára sültek a paprikák, akkor a csumájánál kicsit kinyitjuk, majd fürödni küldjük a lébe. Minél tovább áll annál finomabb, de általában már másnaptól fogyasztható. A hűtőben, befőttes üvegben tartósítás nélkül eláll pár hétig. (esetleg aki úgy gondolja, az kicsumázhatja sütés előtt a paprikát, ártani nem árt neki, de mi nem szoktuk.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly