2010. június 13., vasárnap

Palace Hotel Hévíz




Több szálloda is szobajött, mint lehetséges célpont a hétvégére. Végülis a képek alapján a Hévízi Palace nyert. Nem bántuk meg, bár azért akadnak javító javaslataink.;)

Az első tapasztalat természetesen a látvány, ami élőben is pont olyan kellemes és igényes, mint azt a képek alapján gondoltuk. A bejelentkezés pár perc alatt megtörtént, s tudtak megoldást nyújtani a parkolásra is (térkövezés miatt a szálloda mélygarázsa nem volt használható), amit külön díjaztunk:)


A szoba berendezése is igényes, nem tér el a honlapon látható kép és a valóság. Megfelelően, tágas és világos, erkélyes szobát kaptunk, amiben egy kis konyha is volt, illetve zuhanyzós fürdőszoba. Későbbi tapasztalatunk, hogy az ágy nem olyan kényelmes, amilyennek látszik. A matrac és a párnák meglehetősen deformáltak voltak, amik azért rontottak az alvás minőségén…de persze ehhez az is hozzátartozik, hogy itthoni matracunk és párnánk tökéletes, egyedi gyártmány. A fürdőszoba mérete tökéletes, szinte nagyobb, mint amekkoránk nekünk a garzonban volt. Felszereltsége (bútorok, pipere kellékek, törölközők) is nagyon jó, viszont a zuhany működése nem volt tökéletes.


A wellness részlegen egy nagy élmény medence, egy méretes jacuzzi, egy infrakabin, egy gőzkabin, egy finn szauna és egy bio aroma szauna található. Körös körül nyugágyakkal, s egy kis bár résszel, ahol gyümölcs, ásványvíz és gyümölcslevek voltak elérhetőek a wellnesselőknek. Illetve egy lépcsőn keresztül a napozó teraszra lehetett feljutni. A létesítmény méretét tekintve a férőhelyekhez mérten talán kicsit kicsi, de az adott helyből kihozták a maximumot. Kényelmi szempontból talán a kiírt szabályok kicsit szigorúbb betartatása kellemessé tudná tenni néhány vendég tartózkodását…persze amellett, hogy a „fegyelmezett” vendégek kevésbé éreznék jól magukat. /Értem ezalatt jacuzzi és szaunázási „szabályok” betartatását/. Kellemes volt, hogy biztosítottak lepedőt és jeget a szaunázáshoz. Negatívum, hogy a szauna melletti zuhanyok nem működtek éppen tökéletesen…lényegében folyamatosan meleg víz jött belőlük, de mikor jeleztük a problémát, azonnal igyekeztek megoldaniJ


A masszázs szolgáltatás nagyon tetszett. Bár a bejelentkezés nem ment éppen zökkenőmentesen, s mivel csak egy időpontot sikerült szerezni a vágyott kettő helyett, hát arra a megállapításra jutottunk, hogy kevesen vannak. Maga a masszázs részleg és a hölgyek, akinek végülis a kezei köré kerültünk nagyon jók voltak.


S akkor végül, de nem utolsó sorban, részletesen az étteremről:
A berendezése ennek is igényes. A kiszolgálás többnyire figyelmes. A kínálat ellenben nem döngetett hatalmas gasztronómiai magaslatokat, a borlap pedig finoman szólva is hagyott kívánnivalót...szinte csupa száraz bor. Hogy mennyire nem döngetjük azokat a bizonyos magaslatokat, az konkrétan az első vacsora után derült ki azzal, hogy megláttuk a honlapon, hogy van A és B hét menü. Nincs semmi szezonalítás, sem újdonság, sehol egy friss tavaszi/kora nyári alapanyag. (Egyébként ezt igazából nem értettem, mert árkategóriára nem olcsó alapanyagokkal dolgoztak, tehát simán beleférne a szezonális élelmiszer is) Arról már nem is szólva, hogy az utántöltögetés nem az erősségük…a kenyeres rész, szinte totálisan üres volt, ha kicsit később érkeztünk vacsorázni/reggelizni, a bizonyos ételféleségeket úgy sikerült utántölteni, mintha valaki odah…ta volnaL Apróságok, szerintem. Aztán az is, hogy volt olyan nap, amikor az asztalterítőnk több pecséttel rendelkezett, mint egy igazgatói titkárnő. Apróság a csapvíz is, bár ez sok étteremben problémám, hogy elvileg törvényileg kötelező a csapvizet biztosítani az étkezéshez…menzákon látom kitéve, szinte sehol máshol. Értem én, hogy az ital a biznisz, na de a félpanziós szolgáltatás mellé fizessek 390 forintot 2,5 dl vízért????  Hát nem tettük meg…sóherek vagyunk:P Sőt második naptól a borozást is kihagytuk, bár ezt nem az ára miatt.
Egyébként második vacsoránk alkalmával sikerült enyhe szívbajt hozni az étteremre. Előző este megkérdeztük, hogy szabad-e fotózni, s a persze választ kaptuk. Aztán amikor meglátták KáeM kezében a gépet, rögtön előkerítették az étteremvezetőt, hogy tényleg szabad-e fotózni. Igent mondott, bár nehéz fél órája következett, mert aki csak felé ment, azzal elkezdte tanakodni, hogy vajon kik lehetünk mi, hogy ennyire komolyban nyomjuk ezt a fényképezést. Nem zavartattuk magunkat. J

A akkor a konkrétumok, amiket konkrétan kipróbáltunk:
Első vacsorára:
Zöldséges polenta leves szezámmagos csirkével – ez utóbbi külön tálban, kvázi levesbetétként, s azon az estén, amikor mi kóstoltuk éppen lenmaggal (is). A levesnél nem sikerült kiderítenem, hogy mitől volt polenta, a lenmagos csirke viszont nagyon finom volt és remekül egészítette ki a zöldséglevest.
Pirított szűzérmék magyarosan karika krumplival – a magyarosan természetesen a lecsósant jelentette. Egyébként finom volt, a hús omlós, viszont a lecsó kicsit túl szaftos az én ízlésemnek, a sült krumplinak pedig nem tett túl jót az álldogálás.
Palacsinta túróval és lekvárral - a tészta finom volt, csak kár, hogy előre lesütöttet kaptunk és nem frissen készítette a hölgy. A túrós krém is jó volt, nem volt túl krémesítve, volt benne viszont mazsola és citrom is:) A lekváros mondjuk nagy csalódás, mert gyümölcs darab nélküli baracklekvárral (érzésem szerint kikevert Hitlerszalonnával) kenték meg:(
Öblögetni pedig Szekszárdi félédes Medinát választottunk. Egyértelműen arra jutottunk, hogy túl erős a hordóíz és hogy lehetne édesebb…hiába nem szeretjük a száraz italokat (tudom, tudom, aki nem szereti a száraz bort, az még nem nőtt fel a borozáshoz…hát vállalom, hogy ebben a témában sosem fogunk felnőni, annál is inkább, mert eü szempontokból kezdtünk el borozni esténként – egy pohárka vörös;))

A reggeli:
Erről csak egyszer, mert a kínálat nem változott, s a vélemény sem, csak annyiban, hogy mikor korábban érkeztünk jobban fel voltak töltve a készletek.
Első alkalommal nem is sikerült felfedezni, hogy valójában milyen változatosságot is biztosítanak kenyér ügyben, aztán egy korai reggelinél láthattuk: szeletelt kenyerek barna, fehér, magos. Zsömle magos és sima fehér. Kifli szintén. Illetve édes Fornetti jellegű aprósütemények. Továbbá fonott kalács.
A sajtok és felvágottak választéka megfelelő volt, bár a kitett mennyiség kicsit kevéske egy ekkora szállodának/étteremnek, mert pillanatok alatt elfogyott. A zöldségek megfelelő választékban és mennyiségben voltak elérhetőek. Továbbá természetesen vaj (francia!), margarin, méz, diabetikus és sima lekvár…ezek természetesen apró szállodai csomagolásban. Két féle túrókrém is volt: körözött és kapros körözött. Meleg reggelinek tojásrántotta, főtt tojás, mini kolbászok, bundás kenyér kínálta magát. Volt többféle joghurt, müzli és gabonapehely. Kávéféleségeket és a forró vizet két automatából lehetett nyerni, ahogy a gyümölcsléket is. Teának pickwickből volt választék. Elvileg az evőeszköz, a cukor és a mini szemetes kellene része legyen a terített asztalnak…nos a miénken ezek sem voltak minden reggel megtalálhatóak de természetesen ahogy szóltunk pótolták a hiányosságot…igaz, úgy, hogy egy másik üres asztaltól tették át.:)

Második vacsoránk:
Erőleves daragaluskával – maga a leves finoman el volt sózva, de a daragaluskával együtt nem volt rossz.
Rántott karfiol, sertés borda ropogós bundában, sonkás rizzsel, tartárral, káposzta és uborka salátával – a karfiol nem volt megsülve, a sertésszelet(aka mandulával dúsított rántott szelet) annyira száraz volt, hogy a tányért előbb sikerült elvágni, mint a húst, a rizs pedig…na hagyjuk. A saláták és a tartár jó volt, de ez már igazán sovány vigasz volt hirtelenjében.
Képviselőfánk - ezzel szépítettek, mert ez tökéletes volt.

Harmadik (utolsó:P) vacsoránk:
Sajtkrémleves fűszeres pirított kenyérrel - a fűszer sajnos főként a sót jelentette, ez kicsit rontott az összhatáson, pedig a leves nagyon finom krémes volt.
Szalonna kabátos szűzérme párolt zöldséggel, hasábbal és káposzta salátával - Itt csak a káposzta saláta volt kicsit tökéletlen, ízre sem az igazi, s formára kicsit elnagyolt.  Amúgy a többi nagyon finom és laktató volt.
Citromos málnás kocka - ez citromos málnás túrókrémmel töltött piskótát jelentett és nagyon finom volt.
Némi gyümölcs: eper és szőlő – ezek is nagyon finomak voltak
Sonka, barna kenyérrel – mert a reggelinél ezt a fajta klasszikus sonkát nem kínálták, hát meg akartam kóstolni…nagyon finom volt.

Minden fenti kritikai észrevétel ellenére, jó szívvel tudom ajánlani a szállodát, s egészen biztos, hogy még mi magunk is vissza fogunk térni.

/Az első, a masszázsos és a wellnesses fotók a szálloda oldaláról származnak./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly