2010. június 20., vasárnap

Mascarponés csirkemell

Grillezősnek indult, tekintettel az aktuális vkf-re. Az időjárás azonban nem kedvezett nekem (most bezzeg süt a nap:S). Indiai jellegű grillt akartam. Aztán a reggeli bevásárlásnál vettem egy darab szűzérmét is, hátha inkább abból főznék. Aztán mégis maradt az indiai vonal a csirkével. Tegnap készítettem meggylevest, így két fogásos ebédünk volt. Szerintem nagyon jól sikerült, annak ellenére, hogy csak dobáltam bele, ami eszembe jutott, vagyis, ami a kezembe akadt a hűtőben:P



Mascarponés csirkemell
Hozzávalók: 1 kisebb csirkemell, 2 tk garam masala, 1,5 pohár natúr joghurt, só, fűszeres olíva olaj, 1 kis fej hagyma, chili karikák, víz, 2 ek mascarpone, 1 ek keményítő
A csirkemellet kockára vágtam és délelőttre bepácoltam a joghurttal, és némi sóval elkevert garam masalába. A hagymát apró kockára vágtam, majd a fűszeres olajon megpirítottam. Ráborítottam a csirkekockákat a páccal együtt. Kicsit pirongattam, majd mikor a hús kifehéredett, felöntöttem vízzel és fedő alatt pároltam. Közben a mascarponét elkevertem a keményítővel, majd adtam hozzá a főző léből is, végül besűrítettem vele a mártást. Természetesen naannal (25 dkg liszt, negyed friss élesztő, 1 nagy ek tejföl, 1 dl víz – dagaszt/keleszt – 4 db-ra vág, vékonyra sodor, száraz és forró serpenyőben foltosra süt) tunkolgatva ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly