2010. június 1., kedd

Csíkos kalács 2.0

Kellett a frankfurti leves után valamilyen kísérő. S mivel az első próbálkozás nem lett tökéletes, hát gondoltam itt az ideje a másodiknak. Ezúttal tökéletes lett. Még a Jade cicánál is osztatlan sikert aratott, aki eléggé odavan a kenyérfélékért, ami lássuk be minimum meglepő, tekintettel arra, hogy őkisasszonysága rgadozó…a lakásba véletlenül beszemtelenkedő legyek és egyéb bogárfélék tudnának mesélni, hogy nem is akármilyen;)



Csíkos kalács
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 3 ek porcukor, 15 ml tej, fél pohár joghurt, 1 tojás, 2,5 dkg puha vaj, negyed kocka friss élesztő, csipet aszkorbinsav, kevés vaníliakivonat, 1 ek kakópor
A kakaó kivételével a hozzávalókból tésztát dagasztok, majd letakarva kelni hagyom. Mikor duplájára kelt, akkor ketté veszem és egyik felébe belegyúrom a kakaót. Ezután a két tészta gombócót kézzel kicsit ellapogatom és egymásra teszem, így sodrom ki, majd feltekerem. Zsírozott lisztezett formába tekertem és letakarva 25 percet kelni hagyom. Vízzel bőségesen megspriccelem, majd 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly