2010. június 29., kedd

Magyaros szűzérmék

Ezzel vártam a vendégeket és nem bántam meg, mert nagyon jól sikerült. Majdnem az egész fogyott, alig maradt fotózni…késő is volt, így nem sikerült túl jól a kép. De annyira tetszett, hogy biztosan ismételni fogom, lesz még alkalmam lefotózni.





Magyaros szűzérmék
Hozzávalók: 1 nagyobb szűzpecsenye (60 dkg), 15 közepes burgonya (80 dkg), 4 db nagyobb zöldpaprika, 3 db paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, liszt, bors, só, étolaj, 2 gerezd fokhagyma

A burgonyát megtisztítjuk karikára vágjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. A szűzérmét karikára vágjuk lisztbe forgatjuk, kevés olajon mindkét oldalát megsütjük és félretesszük. Egy evőkanál olajba megsütjük a hagymát, rátesszük a zöldpaprikát, sózzuk és pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, rászórjuk, borsozzuk, fokhagymázzuk és forraljuk. A lecsót ráöntjük a burgonyára, összeforgatjuk, tetejére tesszük a húsokat és forró sütőben letakarva 20 perc alatt összesütjük, majd 10 perc alatt megpirítjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly