2010. június 14., hétfő

Előszoba, fürdő, mosdó

Lassan jönnek a lakberendezős bejegyzések, mert lassan haladunk..félkészről meg nem akarok írni – vagy mégis?;):)

Szóval most az előszoba, mosdó és fürdő készült el. Lássuk hát mi is alakult:

A cipős szekrény feletti "takarószerkény"
Ezer %ra most sem véglegesek, mert a fürdőben még nem találtunk lámpát a tükör fölé, s a kád sem örökre ez marad;) Illetve a képekhez képest a szennyestartó és a rajta álló fiókos ékszertartó azóta már tökéletesen fehér…a spray ebben az esetben nem volt elég. S az asztalos is adósunk maradt néhány „aprósággal” a mosdós szekrényben alulról a fiókkal (ezt helyettesíti a cipős doboz), aztán a cipős szekrény ajtajával…meg az előszobai szerkényben belül hiányzik ez+az. Ezek azóta már megérkeztek és beszerelésre kerültek.

A nagy szekrény becsukva és félig kinyitva Jade tesztelésnek alávetve, illetve a cipős szekrény még ajtók nélkül
Az előszoba berendezése teljesen az asztalos érdeme. Szomszédoknál láttuk a munkáját, az alapján találtunk egymásra. Mondjuk a munkatempója (simán meg lehet műteni munka közben), illetve a határidő managementje a nullával egyenlő, viszont kreatív, korrekt áron és szépen dolgozik, így ezek belefértek.

Készült egy nagy szekrény, ami elrejti a cirkot, s emellett rengeteg cuccot is elnyel. A cirkos oldalon vannak polcok, amik kvázi kamraként funkcionálnak, legalábbis, ami az ásványvizet, üdítőt illeti. A másik oldalon polcok és akasztó (ruhalift) van. Utóbbi a téli kabátoknak és a motorosruhának ideális hely. Ide is kerültek még be polcok a ruhák mögé a fennmaradó hely kihasználására. Alul pedig 8 méretes fiók ad helyet mindenfélének. Egyenlőre nem tudtuk telepakoli mindegyiket:)

Készült egy viszonylag magas polcos cipős szekrény. Első körben természetesen a billenőst akartuk, de lebeszélt róla, azzal, hogy magasabb szárú cipőknek, csizmáknak az tök alkalmatlan, meg polcos rendszerben eleve több fér. S tényleg, a csizmákat leszámítva az összes cipőnk elfért. (KáeM egy polcon, míg a fennmaradó többin én:$). A felső részében a két fiókocska pont jó a cipő tisztító szerek, meg az esernyők tárolására. A felette lévő „szekrényke” igazából csak egy takaró a mindenféle technikákat hivatott elrejteni. Később pedig kabátakasztó fog még rákerülni, ha találunk olyat, ami tetszik.

A jobb oldali falra kerül majd fel a Taj Mahal kirakó…örök emlékeztetője a főiskolás szigorlati felkészülésnek (módszertan vagy talán számvitel szigorlatra tanulás helyett raktuk ki a 3000 darabos puzzlet).

A mosdó:)
A mosdóba a wc fölé készült a „redőnyös” ajtóval rendelkező polcos-fiókos szekrény. Ragaszkodtunk a fali wc-hez (amit kérésünkre külön térítés ellenében valósítottak meg), így a felette keletkező falmélyedést használtuk ki ezzel a szekrénnyel. Nagyon sok apróságot rejt:) Eredetileg fehér redőnnyel kértük, de állítólag azt nem lehet kapni, ezért készült szürkével. A kis mosdószekrényt a Bauhausban vettük és KáeM szerelte fel.
A fürdő, majdnem körpanorámában
A fürdőszoba berendezésnél kompromisszumot kötöttünk már az elején. Mind a kettőnknek nagyon tetszettek az üvegmosdók, ennek ellenére én nem szerettem volna, mert hogy a tisztántarthatóságával kapcsolatosan voltak fenntartásaim…meg hát nem is olcsó mulatság. Aztán KáeM talált nagyon jó áron, így hát belementem. Még az építkezés ideje alatt elhoztuk, így a vízszerelők rakták fel…s csináltak rá egy apró sérülést:S. A káddal is kicsit gondban voltunk, mert nem ez a végleges, így szóba sem jöhetett, ami a többi szomszédunknál, hogy körbe csempézik…szóval olyat kerestünk, ami a takarólemezzel együtt is megfizethető (arról nem is álmodtunk, hogy így együtt is beleférünk az építtető által megadott keretbe, mert maga a kád sem nagyon fért bele). A Bauhausban találtuk meg végülis, szép méretes darab, kényelmesen elférünk benne mind a ketten. Első körben csapnak egy kihúzható mosogató csap került rá…de kádtöltésnél az annyira használhatatlan volt, hogy átnyargaltunk erre a minden design-tól mentes panel-fürdőszobai darabra. (A designosak többe kerültek volna,mint maga a kád…s tekintettel arra, hogy a másik kádhoz jár, nem láttuk értelmét ennyi pénzt ölni). A költöztetett mosógéppel és szennyestartóval kiegészülve ennyi volt az alapberendezés. Nem akartuk bezsúfolni, így nem sok bútor került bele. Főként mert eleve meg voltunk kicsit lőve, hogy az üveg mosdóhoz milyen bútor is passzol. Végülis lettek az üveg polcok az apróságoknak, kiegészítőknek és lett a fehér kis fiókos szekrény a tisztítószereknek (meg a további millió apróságnak). A szennyestartó IKEA, s eredetileg fenyő színű. Ezen próbáltunk meg segíteni első körben némi spray változatú lakkfestékkel…ami – mint látható – nem biztosított tökéletes fedést, aztán második körben már ecsettel és normál zománcfestékkel kentem tökéletesen fehérrel. A kis fiókos korábban gyógyszeres szekrényke volt, de mivel egy csomó nem fért bele, s úgyis szerettem volna a fürdőben tárolni a bizsukat (úgyis mindig itt veszem le fürdés előtt) hát átminősítettem, azzal, hogy eredeti fenyő színe helyett változott (kezeim között) fehérre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly