2010. június 20., vasárnap

Derült égből fasírt


Valamikor réges-régen a moziban láttunk egy rövid előzetest, ami alapján arra jutottunk, hogy talán érdemes megnézni. Megjelent dvd-n, mi pedig megszereztük…kár volt:(



A porton az alábbiakat árulják el róla:
Az élet feleannyit sem ér néhány jó falat nélkül. Flint gyerekkora óta feltalálónak készül és kalandra éhezik. És mert a kis szigeten, ahol felcseperedik, többnyire unalmas halacskákból áll a menü, elhatározza, hogy olyan gépet készít, amely az esőt is ínycsiklandozó fogásokká változtatja. Az első próba a hamburgerzápor és makarónizivatar még jól sikerül, de a találmány sajnos nem tökéletes, és igen nehéz irányítani: a környéket hamarosan elönti a puding-áradás, a forgalmat ketchup-tornádó nehezíti, és a környéken népbetegséggé válik a gyomorrontás. Flint izgulni akart egy jó ízűt - ezúttal alaposan jóllakhat az izgalommal.

A film végén, mert hogy volt bennünk annyi kitartás, hogy végignézzük, egymásra néztünk s feltettük a kérdést, hogy ebből vajon milyen okosságot tanulnak a gyerekek. Nem sikerült egész filmre kiterjedő eszmei mondanivalót találni benne, voltak persze aranyos jelenetek, volt néhány egészen vicces is, de összességében a borzalmas kategóriát gazdagítja nálunk. Mondjuk legalább végignéztük, mert volt olyan is, amit félúton kivettünk, annyira nem bírtuk (pl.: A sötét kristály)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly