Gyors és kreatív desszert, a nem túl kreatív és kicsit sem ünnepi pizza mellé. Mert hogy főételnek ennyit bírtam kiizzadni ma magamból kedves barátném látogatása alkalmából. Úgy tűnt nem bánta, a desszert meg egyébként finom lett, bár egy kicsit több idő a cidris pihenésből nem ártott volna neki.
Narancsos-joghurtos pohárkrém
2 dl tej (CH 9,2g)
0,5 dl frissen facsar narancslé (CH 5,5g)
1 tasak vaníliás cukor (CH 10,0g)
2 dkg vaníliás pudingpor (CH 16,8g)
10 dkg görög joghurt (CH 5,1g)
3 db babapiskóta (3 dkg - CH 23,8g)
10 dkg narancs kisebb kockára vágva (CH 8,5g)
A pudingport a tejjel, narancslével és a cukorral felfőzzük. Mikor kihűlt simára keverjük a joghurttal. A poharak aljába tördeljük a babapiskótát és ráhalmozzuk a krémet. Tálaláskor a tetejére narancs darabokat teszünk.
CH összegző:
Három pohárka összesen 78,9 gramm, így egy adag 26,3 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.