Megláttam és gyorsan el is dőlt, hogy az egyéb mákos tervek helyett ez a verzió fog készülni karácsonyra, szilvalekvárral, naná:) Nem csalódtam, remek lett, langyosan is és teljesen kihűlve is ez lett a kedvencem az idei száraz süteménykínálatból.
Mákos-szilvalekváros ördögpogácsa
10 dkg darált mák (CH 23,9g)
20 dkg finomliszt (CH 144,0g)
20 dkg puha vaj (CH 0,8g)
10 dkg porcukor (vanliliás - CH 99,9g)
1 tojás (CH 0,6g)
1 narancs reszelt héja (CH 0,0g)
Szilvalekvár (kb. 20 dkg - CH 26,2g - nincs benne semmi más, csak szilva, ezért azzal számoltam, nyilván ez nem pontos így, vagy nem is tudom)
A hozzávalókból linzertésztát készítünk. A tésztát fóliába csomagolva, hűtőben legalább 1 órát pihentetjük. Felhasználás előtt gyúrjuk át, majd a tenyerünk segítségével diónyi golyókat formázzunk, amikbe nyomjunk nagyobb mélyedéseket. A mélyedésekbe tegyünk lekvárt, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük készre.
CH összegző:
32 darab összesen 295, így egy darab 9,0 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.