2012. december 22., szombat

Fokhagymás-sajtmártásos sertéscomb

Az én fejemben egy fokhagymás parmezános mártás kavargott, KáeM pedig - természetesen - valami húsfélét gondolt, szintén sajtmártással, és némi krokettel. Nem korán álltam neki a vacsorának, de még így sem volt sok idő elkészíteni, és az is inkább a krokett miatt kellett rá. Überkirály kis szósz lett ez, máskor is elő fog kerülni, én tésztára is nagyon el tudom képzelni, akár hús nélkül is, vagy valamilyen zöldséggel kiegészítve.;)


Fokhagymás-sajtmártásos sertéscomb
50 dkg sertéscomb (6 szelet - CH 2,0g)
1 ek olívaolaj (CH 0,0g)
1 ek vaj (2 dkg - CH 0,1g)
1,5 dkg fokhagyma (CH 3,9g)
2,5 dl tejszín (CH 7,5g)
só, bors, szerecsendió
10 dkg füstölt krémsajt (CH 3,0g)
3 dkg reszelt parmezán sajt (egy jó nagy marék - CH 0,5g)
A hússzeleteket sózzuk és megkloffoljuk. Ezután az olívaolajon elősütjük és fedő alatt puhára pároljuk. Enged annyi levet, hogy nem kell hozzá vizet adni. Mikor zsírjára lesült, akkor kiszedjük és a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, a zúzott fokhagymát és kissé megpirongatjuk. Felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük, hozzáadjuk a sajtokat és összeforraljuk. Mikor készen van, visszatesszük a hússzeleteket és összemelegítjük. Krokettel tálaljuk.

CH összegző:
4 adag köret nélkül összesen 17,0 gramm, így egy adag 4,3 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly