Anyu hozott egyszer mákos verzióban. Aztán el is feledkeztem róla. Most viszont a bableves után szerettem volna valami édességet, volt túróm, hát gondoltam miért ne legyen ez a szokásos palacsinta, vagy túrófánk helyett. Nagyon jó kis második kerekedett belőle, ha holnapra is ilyen kellemes marad az állaga, akkor felveszem az állandó repertoárba:)
Kígyórétes
A tésztához:
25 dkg liszt (CH 180,0g)
12 dkg Rama (CH 0,5g)
1 tojás (CH 0,6g)
1,5 dkg cukor (CH 15,0g)
1 tk szárított élesztő (CH 0,0g)
1/2 dl tej (CH 2,3g)
csipet só (CH 0,0g)
A töltelékhez:
25 dkg túró (CH 9,3g)
5 dkg vaníliás cukor (CH 50,0g)
1 tk citromlé (CH 0,0g)
fél tojás (másik fele a tetejére - CH 0,6g)
1,5 dkg búzadara (CH 11,0g)
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Majd hagyjuk állni, amíg elkészítjük a tölteléket - vagy egy kicsit tovább, mint most éppen nálam. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd a közepére halmozzuk a tölteléket egy csíkban. A két oldalán a széleket kicsit ferdén bevagdossuk, majd felváltva a töltelékre hajtogatjuk. A rétest sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tojással megkenjük és hagyjuk pihenni, amíg a sütő bemelegszik (180 fok alsó-felső sütés). Ezután szép pirosra sütjük. Hagyjuk - legalább nagyjából - kihűlni, aztán ferdén szeletelve tálaljuk.
CH összegő:
Egy rúd összesen 18 szeletet adott ki nálunk 269,3 gramm, így egy szelet kb. 15 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.