Nagyon kedvelem a normál palacsinta almás verzióját. Gondoltam kipróbálom gyorsítva is. Nem lett rossz, bár kicsit száraz volt, több folyadékot elbírt volna a tészta…legközelebb szerintem nem nyomkodom ki az almát, nyugodtan maradhat kicsit szaftosabb, főleg, hogy mi simán fahéjas cukorral esszük, nem öntettel.
Almás amerikai palacsinta
20 dkg liszt (CH 144,0g)
2 tojás (CH 1,2g)
1 csomag vaníliás cukor (CH 10,0g)
csipet só (CH 0,0g)
fél kk sütőpor (CH 0,0g)
5 dkg olvasztott vaj (CH 0,2g)
1,5 dl tej (CH 6,9g)
15 dkg reszelt kinyomott alma (CH 10,5g)
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd száraz serpenyőben kisebb palacsintákat sütünk belőle. Fahéjas cukorral tálaljuk.
CH összegző: 172,8 gramm összes szénhidráttartalommal 12 db palacsinta jött ki nálam, így egy darab kb. 14,4 grammot tartalmaz. Nem számolva természetesen azzal amit ráteszünk tálaláskor, legyen az porcukor, vagy bármilyen öntet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.