2012. december 20., csütörtök

Ananászos csirkenyárs

Volt némi maradék ananászkocka, meg egy jó adag kukoricás rizs, ehhez kellett valami finomságot kitalálni. Tényleg nagyon jól sikerült, bár az adag duplája lett volna ideális kettőnkre, mert így csöppet kevésnek bizonyult. Azért nem haltunk éhen, akadt még mit enni;)


Ananászos csirkenyárs
20 dkg csirkemell (CH 0,8g)
12 dkg ananász (CH 14,4g) 
5 dkg füstölt sajt (CH 0,8g)
só, bors, szerecsendió, fahéj (CH 0,0g)
1 ek olívaolaj (CH 0,0g)
A csirkemellet, a sajtot és az ananászt kockára vágom. A csirkemellet sózom, borsozom és némi szerecsendióval is megkínálom. Az ananászt összeforgatom kevés fahéjjal. Ezután a hozzávalókat felváltva nyársakra húzom és kevés olajjal kikent tepsibe fektetem. Alufóliával letakarom és 200 fokos sütőben 20 percet sütöm, ekkor leveszem a fóliát és grillre kapcsolva megpirongatom a nyársakat, egyszer megfordítva őket. Kukoricás rizzsel tálalom.


CH összegző: a három nyárs összesen 16,0 gramm , így egy nyárs 5,3 gramm szénhidrátot tartalmaz, persze köret nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly