A mák mellett a fahéj is része az ünnepnek. Most éppen bepróbálkoztam ezekkel a fahéjas golyókkal. Nem lett rossz, de azért annyira kiemelkedően jó sem. Majd még kísérletezem, gondolom azért el fog fogyni. Az ötletet egyébként a pinterest adta, de a receptet több találatból gyúrtam össze…szó szerint:P
Fahéjas golyók
1 nagy tojás (CH 0,6g)
6 dkg barna cukor (CH 58,0g)
10 dkg margarin (CH 0,4g)
5 dkg tejföl (CH 1,9g)
1 tk vaníliakivonat (CH 0,0g)
1 kk sütőpor (CH 0,0g)
30 dkg liszt (CH 216,0g)
csipet só (CH 0,0g)
1 kk őrölt fahéj (CH 0,0g)
a hempergetéshez:
1 ek fahéj (3g CH 0,0g)
1 ek barna cukor (3 dkg - CH 29,2g)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Majd diónyi golyókat formázunk belőle, amit megforgatunk a fahéjjal elkevert cukorban. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk 2-4 cmre egymástól, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
CH összegző:
24 darab összesen 306,1 gramm, így egy darab 12,8 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.