2012. december 5., szerda

Diós-vaniliás keksz

Elkezdtem az adventi sütögetést. Lévén idén mi leszünk a vendéglátók kell azért pár féle apró sütemény karácsonyra…meg addig is:) Ez azért készült, mert a Dédimama küldött egy adag diót, gondoltam kivételesen viszonylag gyorsan felhasználom. Nem lett rossz, csak legközelebb távolabb kell tenni őket a tepsiben, mert így négyszögesedett a kör sütés közben. S azt hiszem a cukor mennyiség is jelentősen csökkenthető, mert hát kívülről mindenképpen kap egy masszív adag édességet;)


Diós-vaniliás keksz
20 dkg liszt (CH 144,0g)
5 dkg graham liszt (CH 32,2g)
10 dkg puha maragarin (CH 0,4g)
10 dkg puha vaj (CH 0,4g)
10 dkg darált dió (CH 11,7g)
10 dkg vaníliás porcukor (CH 99,9g)
A forgatáshoz: 10 dkg vaníliás porcukor (CH 99,9g)
A hozzávalókat a géppel összegyúrjuk (lehet kézzel is, csak akkor extra gyorsan kell dolgozni, mert gyorsan olvad). Ezután hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztából diónyi golyókat formázunk és kissé ellapítva tesszük a sütőpapíros tepsire. Ezután a sütőbe tolva 10-15 perc alatt készre sülnek. Utána azonnal megforgatjuk a porcukorban. (Igen, vigyázni kell, mert baromi forró)

CH összegző:
50 db keksz összesen 388,5 gramm szénhidrátot tartalmaz, így egy darab kb. 7,8 grammal dobja a napi bevitelt:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly