2010. augusztus 20., péntek

Majdnem Mesterségek Ünnepe

Nos tegnap olvastam az Otthon magazinban a Mesterségek Ünnepéről, s mivel már korábban is hallottam róla, hát úgy döntöttünk, hogy mai kirándulós programunkat lecseréljük a Budai Várra.

Hát csalódtunk, nem is kicsit, na nem a várban, hanem magában a rendezvényben, bár ezt úgy tettük, hogy be sem mentünk. Az első akadálynál feladtuk, már amennyiben feladásnak minősül, hogy a finman szólva sem olcsó belépőt nem voltunk hajlandóak kifizetni, tudva, hogy odabent az ellátásért még külön fizethetünk (értsd étkezés, italok, mosdó). A rendezvény fizetős része előtt bemutatkoztak az ország kézműves szakiskolái, illetve már itt volt néhány étkezési lehetőség...ezek árszínvonalából sejthető volt, hogy bejebb mire számíthatnánk (2000 forint egy kürtős kalácsért????). Nos nem az volt a gondunk, hogy belépőt kell fizetni, hanem az, hogy mennyit. 14 év felett 1500, ami azért nem kevés. A 4-14 év közöttiek és a nyugdíjasok 500 forintos áron juthattak be...ha mindenkinek ennyi lett volna a belépő gondolkodás nélkül megvesszük. Így inkább csalódottan elkullogtunk, miután esélyünk sem volt a vár palata környéki részét megnézni, hiszen azt csak a fizető résztvevők láthatják a rendezvény ideje alatt:(

Azért sétáltunk egyet a várkerület többi részén, fotóztunk is kicsit...legalább a kötlezőket:) Illetve megcsodáltunk egy sólymot és egy sast is, akikkel lehetett fényképezkedni a Szent István szobor lábánál.
Gondolkodtunk, hogy a csalódás után még körülnézünk a Parlament környékén, de mivel ezt megtettük tavaly és tavaly előtt is, hát idén lemondtunk róla.
Persze a honlapon fent vannak az infók, de azt én - kivételesen - nem böngészten át előzetes, aminek meg is lett az eredménye:(


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly