2010. augusztus 29., vasárnap

Tipikus vasárnap

Már ami az étkezést illeti. A tegnapi nap nem egészen a tervek szerint alakult, de azért a reggeli piacozás nem maradt el, aminek az eredményeként ma az alábbi enyhén sztereotíp ebédet ettük.


Csontleves
Hozzávalók: 2 kisebb velős csont, 1 kis fej hagyma, 1 marék petrezselyemzöld, 1 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyem, 1 darabka zeller, 1 tk natúr zöldség mix, 1 kis paradicsom, 10 szem egész színes bors, 3 szeg egész szegfűbors, só, csipet sáfrány, 1 chili paprika
A csontok mindkét oldalát sóba mártom. Ezután hideg vízben felteszem főni. Mikor kellően habos, egy szűrő segítségével leszedem a habot. Hozzáadom a chili paprikát, a hagymát, a borsokat, a zöldség mixet, a sáfrányt. Amikor ismét felforr, akkor takarékra kapcsolom és hozzáadom a tisztított zölségeket és egy teatojásban a petrezselyemzöldet is. Gyöngyöző forrással addig főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor kiszedem a csontot, kiütöm (KáeM kiüti) belőle a velőt. A levest átszűröm, a sárgarépát felkarikázom és visszadobom az átszűrt levesbe, hozzáadok két maréknyit a Mama féle cérnametéltből, esetleg sózom és forralok rajta még egyet. Ezután tálalom.
Velős pirítós
Hozzávalók: a levesben főtt csont velője, só, bors, piros paprika, pirítós kenyér
A pirított kenyérrel elosztjuk a velőt, enyhén megsózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal és némi piros paprikával.
Rántott szelet
Hozzávalók: 6 szelet sertéskaraj, 2 dl tej, só, liszt, 1 tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
A karajszeleteket besóztam, majd enyhén megkloffoltam. Ezután annyi tejben amennyi ellepte, letakarva egy éjszakára hűtőbe tettem. A tejből kiszedett hússzeleteket lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk. Ezután forró olajban megsütjük. Hasábburgonyával és uborka salátával tálaltam.


1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly