2010. augusztus 14., szombat

Csodák palotája

Avagy a mai program szervezésénél a bennünk lakó gyerek került előtérbe. Nagyon régóta készültünk. Én már voltam egyszer valami osztálykirándulás keretében, de akkor még nem a Millenáris parkban volt. Múlt héten voltak a főnökasszonyomék a lányaikkal és ő úgy nyilatkozott, hogy ők felnőttek talán még a lányoknál is jobban élvezték...ez volt az utolsó lökés.

A 10 órási nyitásról kicsit lemaradtunk, de fél 11kor már a bejáratnál lévő első játékot próbálgattuk. S fél kettőig el is feledkeztünk az időről...akkor is csap egyre éhesebb pocakunknak engedve hagytuk ezt a csodavilágot. Mert tényleg az....számtalan az iskolában tanult fizikai törvényszerűség játékos bemutatása. Logikai képességek tesztelése fa és fém játékokkal, ördöglakatokkal, kirakókkal egy asztalnál ahol kicsi és nagy is talált magának szórakozást:) Aztán számítógépes játékok, ilyen-olyan képességeink tesztelési lehetősége (monotonitástűrés, reakció vizsgálat, egyensúly érzék...stb.). Továbbá 2 óránként előadások fizikai és bűvész bemutatók.

Nagyon sok játékot kipróbáltunk, némelyekre nem juthattunk fel, mert már túl magasak, vagy éppen túl testesek voltunk hozzá. A fizikával összefüggő játékokat egyszerűen csak élveztük. A képességeink tesztelésénél meg többnyire büszkék lehettünk magunkra, hiszen a (számító)gépes teszteknél mindegyiknél kiváló eredményt értünk el, s a kézügyességgel párosított logikai játékoknál is csak a különösen nehéznek mondott feladat megoldásában volt szükségünk segítségre. (KáeM tavaly karácsonyra kapott egy fa ördöglakat játékot, amit azóta nem tudtunk megfejteni...most ez is sikerült, némi segítséggel, de ez is a nehezek között volt.) Aztán éppen a Öveges terem felé jártunk egy előadás kezdetekor, hár beültünk. Érdekes fizikai kísérleteket láthattunk (folyékony nitrogénnel a legtöbbjét). Két dolog érdemel igazából némi kritikát az egyik az előadás, ami lehetne azért színvonalasabb, maga a “színpad” igényesebben kialakított, s az előadó kicsit felkészültebb. A másik pedig a mosdó, amihez ki kell menni beléptető kapun. Mi nem mentünk már vissza  utána, de ha jól láttam egyébként vissza lehet menni. (Illetve egy harmadik - már- már szokásosan - a parkolás, ami mondjuk általános Budapesti probléma...azért kis sétára pár utcával arrébb lehet helyet találni, csak ügyesnek és figyelmesnek kell lenni, mert az utcák többsége egyirányú, rosszabb esetben behajtani tilos)

Tekintettel a hétvégére természetesen elég sokan voltak, így hát sok játékot nem tudtunk kipróbálni, ezért egészen biztosan visszatérünk még hamarosan. Annál is inkább mert a belépőjegy ára nagyon barátságos, s mert maga a Millenáris park hívógatóan szép és igényes. 
/A képek a Csodákpalotája weboldaláról származnak/


A segítségükkel végre megfejtett karácsonyi ajándék:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly