2010. augusztus 11., szerda

A szupercsapat


Láttuk a bemutatóját és ismertük a sorozatot, így igazából nem is volt kérdés, hogy megfogjuk nézni a filmet. Bár bevallom tartottam tőle, mint általában a sorozatokra épülő mozifilmektől. Nem kellett volna, mert nagyon jól sikerült.


Az előzetes (és a plakát):

Egy különleges egység négy tagját olyasmivel vádolják meg, amit nem követtek el. Azóta a csapat többé már nem engedelmeskedik a parancsoknak, megrendelésre dolgoznak, és egyszer talán tisztázzák a nevüket.
Hannibal Smith ezredes (Liam Neeson) akkor van elemében, mikor a legkilátástalanabb a helyzet egy bevetés során, és a legagyafurtabb tervet kell kitalálnia a siker érdekében. Ő a főnök. Egyik embere, a karizmatikus Peck hadnagy (Bradley Cooper) a kivitelezésben profi, a másik Baracus őrmester (Quinton Jackson) - többek között - elkerülhetetlen a pofonok kiosztásában, a kicsit őrült Murdock százados (Sharlto Copley) pedig mindent elvezet, aminek szárnya van.
A nyomukban a katonai rendőrség lerázhatatlan nyomozójával (Jessica Biel), a közelükben a CIA titokzatos ügynökével (Patrick Wilson) a csapat a túlélésért küzd. És közben még élvezik is.


A szereplő választás szerintem tökéletes volt. KáeM szerint Hannibál nem volt az. A film igazából a csapat létrejöttének körülményeit meséli el, amire a sorozatban mindig csak utalásokat tettek, legalábbis a mi emlékeink szerint. Besorolását tekintve 16-os karikás akció film, de én inkább akció vígjátéknak mondanám, már csak azért is, mert szinte folyamatosan rázta a röhögés a széksorokat. Persze voltak látványos harcos/menekülős/lövöldözős/profi kaszkadőri és/vagy számítástechnikai tudást igénylő jelenetek is, ahol izgulva rághattuk a körmünket (vagy a pattogatott kukoricát). Összegezve a film egyértelműen a többször nézhető kategóriába került, aminek már most nagyon várjuk a DVD-s megjelenését. (Jelenetfotók)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly