Valamelyik nagyobb élelmiszer üzletlánc óriás plakátján láttam meg Horváth Rozi hortobágyi pulykaragu fűszerkeverékét. Felkeltette az érdeklődésemet, ezért nosza meg is néztem az összetevőket. Aztán jól megcsináltam otthon a saját átdolgozásomban. Nagyon finom lett.
Hortobágyi csirkeragu
Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 szelet házi füstölt szalonna, kevés olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, fűszerpaprika, chilipor, frissen őrölt színes bors, oregano, rozmaring, 2 ek tejföl, 1 ek keményítő
A megtisztított hagymákat a késes robottal pépesre vágjuk. A csirkét összekockázzuk. A szalonnát is apró kockára vágjuk. Majd a szalonnát kevés olajat aláöntve megpirítjuk. Rádobjuk a hagymákat, kicsit átforgajuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és rádobjuk a húst. Fehéredésig pirítjuk, ezután felöntjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük. A keményítőt simára keverjük a tejföllel, majd kevés lét hozzáadva megfelelő hőmérsékletre hozzuk, ezután a húshoz adjuk és besűrítjük, kiforraljuk. Én friss házi tojásból készült nokedlivel és csemege uborkával (a kovászos nem készült még el) tálaltam.
Rozika a zacskón egyébként nem pontos a leírással, mert nem mindent használ fel, amiket a hozzávalókban említ. Ő rizzsel és vegyes salátával ajánlja. Próbáltam képet találni, de nem jártam sikerrel.
Ezt felveszem sürgősségire. :D
VálaszTörlésVica, ez gyönyörű! Imádom!
Bianka! Köszönöm szépen:)
VálaszTörlésRain! Nagyon finom is volt. A fotóra meg kivételesen tényleg nagyon büszke vagyok...ilyenkor, mik van egy ilyen jobban sikerült gondolom, hogy talán egyszer magtanulok rendesen fotózni.