2009. szeptember 13., vasárnap

Márványos fehércsokis piskóta

Valami piskóta tekercs félére vágytam. De nem akartam simán lekvárosat, hanem valami habosabbat, s szerettem volna a piskótába is egy kicsi csavart…nem lett annyira márványos, mint szerettem volna, de azért finom lett, bár KáeM nem rajongott érte különösebben.

Márványos piskóta fehércsokis krémmel

Piskóta

Hozzávalók: 3 tojás, 3 ek cukor, 3 ek liszt, 1 kk sütőpor, 1 kk kakaópor

A tojást a cukorral habosra keverjük, majd fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd felét sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, ezután a másik feléhez hozzákevertem a kakaót és a sárga piskótára kanalaztam itt-ott elkevertem. Előmelegített 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sült. Ezután lehúztam a sütőpapírt, majd egy konyharuha segítségével még forrón feltekertem. Ezután vártam amíg kihül.

Fehércsokis krém

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 2 ek porcukor, 10 dkg fehércsoki

A csokit mikróban megolvasztottam, közben a mascarponét habosra kevertem porcukorral, majd a megolvadt csokit is hozzáadtam. Ezután beletöltöttem a piskótába és a külsejét is megkentem. Majd egy éjszakára hűtőbe tettem.



2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly