2009. szeptember 13., vasárnap

Jade – elmúlt napok

Mivel többen is kértek – főként a család és a baráti társaság – hogy legyen gyakrabban kép a cicalányról, hát én most örömmel teszek eleget ennek a kérésnek, s hozom a képeket az immár 3,1 kilós súlyt elért hölgyikéről.

Egyébként egyre bűbájosabb. Reggelente már egyre inkább hagy minket aludni. Jön és teker, de ha nem reagálunk hagy minket tovább aludni. Bár azért igyekszik egyikünket mindenképpen felébreszteni és beszerezni egy kis reggeli simit. A reggeli rutin abból áll, hogy ezerrel dorombolva jön és ránk fekszik, esetleg be kettőnk közé (ebben nincs könnyű dolga, mert hogy eléggé szorosan összebújva alszunk), ha ettől nem kezdjük el simogatni, akkor odadugja a nóziját az arcunkhoz és szimatol, esetleg puszilgat. S ha ez még mindig nem lenne elég, akkor jön a finom pofozgatás:) Esetemben a fülemet is szokta rágcsálni néha.

Napközben mindenféle válogatott pózokban tud aludni és teljesen jól tűri, hogy mi időnként odacsempésszük egy-egy játékát a közelébe, amit persze rendre át is ölel:)

Nem szeret egyedül lenni, így ha mind a ketten a fürdőszobában vagyunk, akkor ő is jön utánunk. A kedvenc helye a zuhanyfülkében lévő kis „ülőke”.

Napközben – a szomszéd néni elmesélése alapján – főként az ablakban figyel, mikor ébren van. Előszeretettel játszik a függönnyel, és incselkedik a szomszéd nénivel. Persze hazaérkezésünkkor már az ajtóban toporog, s időnként megpróbál kiszökni is…de a bátorság csak a rácson való kikukucskálásig tart.

Egyébként is szeret mindent velünk csinálni, ma például együtt néztük a Forma-1-et. Ő is hozzánk hasonlóan az első pár körre volt kíváncsi, utána mellénk bújt és velünk aludt.

S ugyan már nem először voltak összeengedve, de ma volt az első eset, hogy együtt és teljes egyetértésben nyalták a vitaminpasztát az ujjamról. Jelzem Dante sokkal alaposabb, azt is letakarította, amit a cica otthagyott. Érdekes, hogy a görény nyelve sokkal kevésbé érdes, mint a macskáé, viszont a cica szőre klasszisokkal puhább, mint a görényé:)

Miből áll egy kiscica?

30% bájosság

29% csínytevés

28% dorombolás

10% puha szőr

3% ártatlanság

(Ismeretlen)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly