Hát az úgy kezdődött, hogy volt némi viseltes eper itthon, magában megenni már túl töredezett volt. Sebaj, úgyis akartam valami könnyű nasit készíteni. Netes böngészési élmények hatására született a recept. Sajnos a végeredmény nem éppen fotógén, viszont annál finomabb:)
Tejfölös epres nasi
1 nagy doboz 20%-os tejföl, 2 dl habtejszín, kb. 10 dkg porcukor, 1 csomag lapzselatin, kb. 30 dkg eper apróra aprítva, 10 dkg babapiskóta
A tejszínt kemény habbá vertem egy kevés porcukorral, közben előkészítettem a zselatint a tasakon leírtaknak megfelelően. A tejfölt is kikevertem egy kevés cukorral, majd összevegyítettem a tejszínnel, belecsorgattam a langyosra hűlt zselatint, végül belekevertem az epret is. Egy püspökkenyérformát kibéleltem folpackkal, majd beleöntöttem a krém egy harmadát és kiraktam babapiskótával, ezután ismét krém következett, ami némileg balul sült el, hogy a babapiskóta nem maradt ott ahol én szerettem volna, hanem feljött a tetejére. Sebaj, egy fél napot hűtőben pihent, majd kiborítottam a formából és jól megettük. Nagyon finom lett, krémes maradt, nem lett telejsen gumis, a piskóta teljesen megpuhult így is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.