2008. május 25., vasárnap

Gasztro sztriptíz

Már régóta szerepelt a megírandó bejegyzések listájában egy olyan, amiben megmutatom a konyhámat. Most a gasztroblogon végigsöprő hűtő bemutatás kapcsán – kissé ugyan elkésve a többiektől – igazán elérkezettnek láttam az időt. Hát akkor íme:)



Elsőként a konyha maga, ami tekintettel arra, hogy a lakásunk nem túl hatalmas a spájz is egyben és a szekrények egészen a plafonig érnek (3,90-es a belmagasság). Szokták kérdeni, hogy nem fárasztó-e onnan levenni a dolgokat, azt szoktam erre válaszolni, hogy van aki a spájz ajtót nyitogatja és a létrát tologatom:D

Második ként az étkező sarok, ebédhez megterítve. Általában ketten használjuk, de négyszemélyessé bővíthető.




És akkor nézzük a konyha kiemelt részét a hűtőt. Azt hiszem szerencsésnek mondhatom magam, mert kettőnkre sikerült ideális méretű hűtőt választani. Két részes fagyasztó tartozik hozzá, ami esetleg nyáron tűnik kicsinek, de rendszerezéssel akkor is meg szoktuk oldani a helyzetet. És néhány szó a hűtőrész tartalmáról:




Felső polc: lekvárok, előtte túró rudi (a bennünk lakó gyereknek:D), két féle mustár, és egy szép nagy doboz házi tojás a párom nagymamájától…sajnos fogytánL
Felülről a második polc: natúr joghurt, mögött libazsír bujkál, margarinkrém, medve sajt, koktél paradicsom, és komolyabb mennyiségű tejföl egymás mögé sorakoztatva.
Felülről a harmadik polc: bontatlan tartós tej (hidegen szeretem, ezért van bent mindig egy bontatlan is), tejszínhab spray, füstölt-főtt tarja becsomagolva, illetve a dobozban a házi mangalica kolbász pihen.
Üveg polc: hátul van sütésálló lekvár (gyerekkorunk emlékére:)), kis dobozban egész dió, nagyobb dobozban darált dió (ez is a párom nagymamája jóvoltából töltődik mindig újra:)), cékla saláta, illetve többféle tejszín.
Fiók: néhány libamájas májkrém, tonhalkrém, piros aranyak, majonéz, sárgarépa, zöldség és uborka lakóhelye a fényképezés pillanatában.



Az ajtó (felülről lefelé): sajtok, vaj, margarin – bontott tej, rózsavíz, chili paszta, tömlős sajt, parmezán sajt, csípős szószok, ketchup, élesztő – mézes pálinka, cherry likőr, rum, fehérbor, csoki öntet + egy (anyukám szerint) majdnem minden bajra gyógyír aloe first. A legalsó sorhoz tartozik annyi magyarázat, hogy a rum és a bor főzési célzattal vannak ott – aki szokott olvasni tudja, hogy nem nagyon iszunk alkoholt – a cherry és a pálinka a vendégek kedvéért, a first pedig ritka használat miatt került ide.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly