Számomra nagyon tavaszi jellegű leves, ezért szeretem nagyon télen is. Ezúttal még mirelit borsóból készült, de már lehet kapni zsenge frisset is, ezért hát nemsokára ismétlés lesz:)
Zöldborsó leves
Zöldséget, sárgarépát dinsztelünk kevés zsírban, majd hozzá adjuk a zöldborsót és rövid ideig még tovább dinszteljük. Felöntjük vízzel, kevés sót, delikátot adunk hozzá, továbbá egy paprikát, paradicsomot, zöldséglevelet, majd csipetkét. Esetleg kevés zsemleszínű rántással sűrítjük, de ez teljesen el is maradhat.
- most nem csipetkét tettem bele, hanem csurgatott tésztát (tojás, so, liszt nogedliszaggatón átcsurgatható sűrűségben)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.