2008. június 1., vasárnap

Nemzeti Vágta


Gumipapszli nővérének és párjának engedve tegnap ellátogattunk a rendezvényre. (ma már önként és dalolva néztünk újra körbe) A kezdetekhez hozzátartozik, hogy egyáltalán nem terveztünk kimenni, nem találtuk megnézésre érdemesnek, és nem is igazán értettük, hogy mit lehet nézni egy lóversenyen, aminek az előkészületeit egész héten láthattuk, tapasztalhattuk.


Részben kellemes csalódás volt a rendezvény, mert igazából mi nem tudtuk, hogy kirakodó vásár/bemutatkozás is lesz. Vagyis reggelig tartott ez az információhiány, amikor is átböngésztük a rendezvény honlapját. Szóval mindenképpen sajnálatosnak találom, hogy nem hívták fel igazán a figyelmet arra, hogy itt nem csak lovaglás lesz, hanem számos népi hagyomány őrzését is meg lehet csodálni.



Hiányosságnak éreztem azt, hogy felnőttek számára viszonylag kevés volt a program, tehát végigsétáltuk a vágtakorzón, ahol az induló községek mutatkoztak be (jelzem soknál még csak szóróanyag sem volt, amiből az esetleges érdeklődő infót kaphatott volna a településről, rosszabb esetben az egész sátor üres volt:() Hiányoltam némi interaktivitást, foglalkoztató szórakozást a felnőttebbeknek is. Gyerekeknek a főszponzor sátrában volt többféle kreatívjáték lehetőség is. De bevallom, hogy a bennünk élő gyermek is kipróbált volna ezt-azt, szívesen beöltöztünk volna huszáros ruhába, felültünk volna esetleg egy lóra (erre a honlap szerint volt lehetőség, csak a valóságban nem találtuk meg - ami persze lehet a saját hibánk volt). Ha már hagyományt őrzünk, én hiányoltam a nagy színpadról a műsort napközben. Mozogtam táncos körben régebben, így tudom, hogy van annyi tánccsoport ebben az országban, hogy két napra komoly és tartalmas műsort tudtak volna szolgáltatni. El tudtam volna képzelni egy gasztro jellegű versenyt a futamok mellett, akár úgy is, hogy az induló települések főzik meg a jellegzetes ételüket, amit a közönség díjazhat.:)

A lovaglás nézőteréről sem tudok sajnos jót mondani, a tribünre halandó nem juthatott fel, a Hősök terére egy enyhén szólva nem biztató fém felüljárón lehetett átjutni, amire ki volt írva, hogy csak saját felelősségre használják...gyerekkel-babakocsival szinte esélytelen. Bent egyetlen vendéglátó egység sem volt, tehát aki szomjas volt, újra túrázhatott át a felüljárón.

Egyebekben az ellátás szerintem remek volt, amit a magyar konyhában érdemes kóstolni, azt mind meg lehetett találni a kínálatban. Árban is hoztuk a formánkat, mint általában nyári kirakodó rendezvényeken. (ketten szolid étvággyal 3.200 forintot hagytunk ott egy ebédért) Vasárnap reggel is kinéztünk még egyszer ekkor frissen sült kürtös kalácsot ettünk, ami nagyon finom volt, pont megfelelő méretű. (600 forint volt darabja).






Összességében a kezdeményezést - a kezdeti ellenkezésünk, ellenérzésünk ellenére - jónak tartottuk, a jövőre nézve több, interaktívabb programmal kiegészülve remek nyári rendezvény lehetne.
(Az első fotó a rendzevény látványterve, a többi saját készítés. Sajnos a látványterven látható érdeklődő tömeg elmaradt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly