2008. június 16., hétfő

Padlizsánkrém

Újabb fogás, amit a páromtól, pontosabban anyósomtól tanultam. Nyáron nagy kedvenc. Most azonban - néhány céges ebéd hatására, ahol kóstolhattam majonézesen is - kipróbáltam majonézes változatban is. Gumipapszli marad a natúrnál és átnyargalok a majonézesre.







Padlizsánkrém
Hozzávalók: 2 szép fényes hosszú padlizsán, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, frissen őrölt bors, só, olívaolaj kb. 0,5 dl
Elkészítés: a padlizsánt sütőlemezre tesszük és alacsony hőfokon "löttyedtre" sütjük. Jó sokáig szokott tartani. Közben a hagymát aprókockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a borsot megőröljük. Mikor megsült - akkor van kész, ha a héját könnyedén (szolid égési sérülésekkel:P) le tudjuk húzni és a belseje barna színben pompázik - kifordítjuk a héjából, majd favillával (!a fém árt neki!) összetörjük és alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. Ezután jön a neheze, mert hogy azonnal nem finom, várni kell míg az ízek kicsit összeérnek. 2-3 óra múlva pirítóssal fogyasztjuk. De a legfinomabb másnap, mikorra a hűtőben jól összeérték az ízei.
A majonézes változat nálam csak annyiban különbözött, hogy majonézt kevertem hozzá.

2 megjegyzés:

  1. Bocs, h belekotyogok: ha a megsült padlizsánt hideg vízbe dobod egy pillanatra, akkor megúszhatod az égési sebeket!
    Már rég akarlak dícsérgetni, tetszenek a receptjeid. Ma este sajtos-paprikás csigát készülök készíteni a leírásod alapján :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Réka! Nagyon köszönöm a tippet:) És a dícséretet is.
    Remélem jól sikerült a csiga???:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly