2008. június 18., szerda

Pulykamell gratin

A mai vacsora - ami nem éppen fotogén, de annál finomabb - alapötleteként a Latsiánál talált Csirkemell gratin-t használtam fel. De ezúttal eszközöltem módosításokat, az elsőt mindjárt azért, mert a fagyasztóból csirkemellnek kivett husi pulykamellnek olvadt ki. :)


Pulykamell gratin

Hozzávalók: kb. 40 dkg pulykamell, 6 kisebb krumpli megtisztítva, karikára vágva, 2 tojás, 15 dkg sajt, 4 dl tejföl, margarin, só, liszt, zsemlemorzsa
A pulykamellet helyes kis medalionokra vágjuk, sózzuk, enyhén klopfoljuk. Majd liszttel elkevert zsemlemorzsában, tojásban, végül ismét a lisztes morzsában megforgatjuk. Egy tepsi alját kikenjük margarinnal, beletesszük a krumpli karikákat, sózzuk, majd ráfektetjük a hússzeleteket. A megmaradt tojást összekeverjük a tejföllel és a húsra öntjük. Letakarjuk alufóliával, és 200 fokon 50 percig sütjük, majd az alufólia levétele után megszórjuk reszelt sajttal és rágrillezzünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly