Pite tészta
Hozzávalók: 20 dkg liszt, fél Ráma kocka, 5 dkg cukor, 1 tojás sárgája, 1 bő késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, ha igényel kis tejet adunk hozzá. Akkor jó, ha nem túl puha tésztát kapunk. A tésztát két felé vesszük és tepsi méretűre nyújtjuk. Zsírozott tepsibe fektetjük, majd szétterítjük rajta a reszelt és kicsavart almát, megszórjuk bőségesen fahéjjal (esetleg fahéjas cukorral), majd ráfektetjük a másik tepsi méretűre nyújtott lapot. Villával megszurkáljuk, felvert tojással megkenjünk, majd készre sütjük.
Gumimamszli:
- az eredeti adag a fenti duplája, akkor 2 kg almát kell reszelnünk hozzá, és a nagy gáz tepsiben kell sütnünk.
- Én nem nyújtom, hanem reszelem egy ideje, ezért a begyúrás után megy a fagyasztóba
- A töltelék ezúttal pedig nem alma volt, hanem eper az alábbiak szerint: epret megmostam, és apró kockákra vágtam. Két dl eperléből egy fél csomag vaníliás pudingporból és két evőkanál cukorból mártás főztem. Mikor langyosra hűlt hozzákevertem az epret, majd ezt terítettem szét a pitetésztán.- nem tudom megmondani, hogy mennyit sült, 200 fokon kb. 40 percet, de figyelni kell rá
2008. június 8., vasárnap
Epres pite
Mint azt az előző bejegyzés is remekül példázza nem annyira szoktam eperből sütemény csinálni, esetleg gyümölcstorta jellegűeket. Nekem az eper a magában, esetleg enyhén megporcukrozva az igazi. De mégis ki akartam próbálni ma valami különlegeset. Az esküvői ebédünkön a desszert meggyes pite volt vanília fagyival. Nagyon tetszett a langyos pite a jeges fagyival, ezt azóta többször előadtam itthon is. Most viszont kitaláltam, hogy eperből valósítom meg a fagyis álmot. A pite tészta igazi családi recept az egyik nagynénémtől származik (van pár nagynéném;))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.