Végre beüzemeltük a grillen azt a vaslapot, ami szegény az indukciós tűzhelyen egyszer már porul járt. A grillen tökéletesen üzemel, jobb, mint a lávakő, így marad :) Ami már csak azért is, mert ilyen fogásokat is ki lehet próbálni, amit rácson ugye esélytelen.
Két napot állt a hús a pácban, majd KáeM sütésnél még locsolgatta szójaszósszal…ennek megfelelően cseppet sós lett, nem ehetetlenül, de azért erősen. Máskor nincs locsolás, illetve dobálunk hozzá a grillre zöldségeket is, és még vékonyabbra fogom vágni a húst. (vacsorára próbáltam menteni zöldségekkel összepárolva;))
Vaslapon sült kínai marhacsíkok
Hozzávalók:
40 dkg fekete pecsenye (CH 2,4g)
1 dkg fokhagyma (CH 2,6g)
1 tk Erős Pista (CH 0,0g)
1 dl szójaszósz (CH 2,6g)
0,5 dl szezámolaj (CH 0,3g)
1 dkg keményítő (CH 8,5g)
0,5 dl víz (CH 0,0g)
A húst vékony csíkokra vágjuk (ha van idő rá, akkor félig lefagyasztjuk, mert így lehet nagyon vékonyra szeletelni). Megforgatjuk a vízzel elkevert keményítőben, majd alaposan összeforgatjuk a pác többi hozzávalójával. Letakarva tároljuk a hűtőben, alkalmasint összekeverjük. Forró vaslapon sütjük készre. Amiről a visszamaradt szószt is rászedjük a húsra. Rizzsel tálaljuk.
CH összegző:
4 adag összesen - köret nélkül: | 16,4g |
1 adag - köret nélkül: | 4,1g |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.