2013. május 5., vasárnap

Vaslapon sült kínai marhacsíkok


Végre beüzemeltük a grillen azt a vaslapot, ami szegény az indukciós tűzhelyen egyszer már porul járt. A grillen tökéletesen üzemel, jobb, mint a lávakő, így marad :) Ami már csak azért is, mert ilyen fogásokat is ki lehet próbálni, amit rácson ugye esélytelen. 


Két napot állt a hús a pácban, majd KáeM sütésnél még locsolgatta szójaszósszal…ennek megfelelően cseppet sós lett, nem ehetetlenül, de azért erősen. Máskor nincs locsolás, illetve dobálunk hozzá a grillre zöldségeket is, és még vékonyabbra fogom vágni a húst. (vacsorára próbáltam menteni zöldségekkel összepárolva;)) 


Vaslapon sült kínai marhacsíkok 

Hozzávalók: 
40 dkg fekete pecsenye (CH 2,4g) 
1 dkg fokhagyma (CH 2,6g) 
1 tk Erős Pista (CH 0,0g) 
1 dl szójaszósz (CH 2,6g) 
0,5 dl szezámolaj (CH 0,3g) 
1 dkg keményítő (CH 8,5g) 
0,5 dl víz (CH 0,0g) 
A húst vékony csíkokra vágjuk (ha van idő rá, akkor félig lefagyasztjuk, mert így lehet nagyon vékonyra szeletelni). Megforgatjuk a vízzel elkevert keményítőben, majd alaposan összeforgatjuk a pác többi hozzávalójával. Letakarva tároljuk a hűtőben, alkalmasint összekeverjük. Forró vaslapon sütjük készre. Amiről a visszamaradt szószt is rászedjük a húsra. Rizzsel tálaljuk. 

CH összegző:
4 adag összesen - köret nélkül: 16,4g
1 adag - köret nélkül: 4,1g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly