2013. május 14., kedd

Meggyes sütemény


Tekintettel a nyári tervekre próbálom a hűtőt és a fagyasztót a minimálisra visszaszorítani. Ma teljes mértékben ennek jegyében készült a menü. 


Meggyes sütemény
Hozzávalók: 
10 dkg vaj (CH 0,4g) 
15 dkg vaníliás porcukor (CH 150,0g) 
3 tojás (CH 1,8g) 
25 dkg liszt (CH 180,0g) 
1 csomag sütőpor (CH 0,0g) 
5 dkg tejföl (CH 1,9g) 
Tetejére: 10 dkg magozott meggy (CH 11,0g) 
A forma kikenéséhez: vaj és kevés liszt 
A tojásokat a puha vajjal és a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tejfölt. Kirakjuk a meggy szemekkel, majd 180 fokon készre sütjük (tűpróba!). A formából kiszedve rácson hagyjuk kihűlni, majd kockára vágjuk. Elvetemültek megszórhatják porcukorral a tálalásnál;)

CH összegző:
36 kocka összesen: 345,1g
1 db: 9,6g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly