2013. május 7., kedd

Ropogós perec


Ez olyan rágcsálnivalós, nem foszlósan puha…annak készült, de nem az lett belőle, sebaj, majd próbálkozom újra:D Ez így sem lett rossz, legközelebb még kisebb pereceket formázok belőle. 


Ropogós perec 
Hozzávalók: 
20 dkg liszt (CH 144,0g) 
1 dl tej (CH 4,6g) 
1 dkg élesztő (CH 0,0g) 
1 kk só (CH 0,0g) 
0,3 dl olaj (CH 0,0g) 
Tetejére: tojás (nagyon kevés) 
Tetejére: 2 ek liszt, 1 ek só, 5 ek víz (elfelejtettem lemérni a lisztet) 
A hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd pereceket formázunk. Felvert tojással lekenjük, 230 fokos sütőben sütjük. Mikor már kellően tetszetős a színe rácsorgatjuk a sót és visszatoljuk az immár lekapcsolt sütőbe. Nagyjából 3 perc alatt ráolvad a só. 

CH összegző:
8 db összesen: 148,6g
1 db: 18,6g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly