Ez olyan rágcsálnivalós, nem foszlósan puha…annak készült, de nem az lett belőle, sebaj, majd próbálkozom újra:D Ez így sem lett rossz, legközelebb még kisebb pereceket formázok belőle.
Ropogós perec
Hozzávalók:
20 dkg liszt (CH 144,0g)
1 dl tej (CH 4,6g)
1 dkg élesztő (CH 0,0g)
1 kk só (CH 0,0g)
0,3 dl olaj (CH 0,0g)
Tetejére: tojás (nagyon kevés)
Tetejére: 2 ek liszt, 1 ek só, 5 ek víz (elfelejtettem lemérni a lisztet)
A hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd pereceket formázunk. Felvert tojással lekenjük, 230 fokos sütőben sütjük. Mikor már kellően tetszetős a színe rácsorgatjuk a sót és visszatoljuk az immár lekapcsolt sütőbe. Nagyjából 3 perc alatt ráolvad a só.
CH összegző:
8 db összesen: | 148,6g |
1 db: | 18,6g |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.