2013. május 9., csütörtök

Epres pite

Kicsit más, mint a korábbi, kicsit átdolgoztam a pite tésztát:D (Ha dicsekedni akarok, akkor az eredeti recepttulajdonos úgy fogalmazott, hogy túlszárnyaltam mesteremet...szerintem egyébként nem, bár tényleg jól sikerült tészta no:D) Meg persze mértem pontosan:D Szeletes fotó is lesz…talán - most sietni kellett, éhezett a ded:P (Túl volt már egy szép adag vacsorán;))


Epres pite
Hozzávalók:
Töltelék:
35 dkg eper (CH 24,5g)
2 dl víz (CH 0,0g)
2 dkg vaníliás pudingpor (CH 16,8g)
1 tasak vaníliás cukor (CH 10,0g)
Tészta:
10 dkg vaj (CH 0,4g)
20 dkg liszt (CH 144,0g)
1 tojás (CH 0,6g)
késhegynyi szódabikarbóna (CH 0,0g)
5 dkg porcukor (CH 50,0g)
2,5 dkg tejföl (CH 1,0g)
A töltelékhez megmossuk és kisebb darabokra vágjuk az epret, majd a többi hozzávalóval összefőzzük. Hagyjuk hűlni, amíg a tészta elkészül.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. A felét kisodorjuk és kibéleljük vele a piteformát, úgy hogy pereme is legyen. Beletöltjük a tölteléket, majd a tészta másik felével betakartjuk. Megszurkáljuk villával, vagy formás lyukakat vágunk rá. (Megkenjük felvert tojásfehérjével…vagy nem, ha úgy járunk, mint én és az egész tojást beletesszük a tésztába). 200 fokos sütőben barnásra sütjük (nálam ez most éppen bő 30 perc volt, de rendetlenkedik a sütőm, így nem annyira mérvadó…naná lejárt a gari:( )

CH összegző: 10 szelet összesen 247,3 gramm, egy szelet 24,7 gramm szénhidrátot tartalmaz. (nem számolva természetesen a vaníliafagyival, amivel a langyos pitét kínálni érdemes :D )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly