2013. május 11., szombat

Sárgarépa-krémleves

Kényszer szülte ötlet, mert hogy nem akartam Zsebinek ismét bablevest adni. A sárgarépát nagyon szereti, meg a krémleveseket is. Gondoltam ha párosítom a kettőt, nem lőhetek nagyon mellé, és tényleg. Tetszett neki, lelkesen kanalazott be egy elég szép adagot :) Egyébként nagyon finom krémleves, máskor nagyobb adagot csinálok, hogy nekünk is jusson:D


Sárgarépa-krémleves 
Hozzávalók: 
13 dkg sárgarépa (CH 10,5g) 
5 dl húsleves alaplé (CH 0,0g - ha kockából van, akkor van némi szénhidráttartalma!) 
2 dl tejszín (CH 6,0g) 
1,5 dkg liszt (CH 10,8g) 
A sárgarépát apró kockára vágjuk és a húslevesben puhára főzzük. A tejszín és a liszt hozzáadásával krémesre dolgozzuk. Krutonnal, levesgyönggyel tálaljuk. 

Ch összegző: 2 tányér összesen 27,3 gramm, így egy tányér 13,7 gramm szénhidrátot tartalmaz, természetesen a levesbetét nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly