Újabb elem a mélyhűtőből. Még Zsebinek tettük el tavaly nyáron a barackpüréket, aztán nem fogyott el, mert leszokott a pépes kajáról:D De most pont jól jött levesnek, nem volt vele sok munka, s a gyerekember nagyon falta, igaz kicsit fordítva, mert a korrekt emberes adag tészta után nyomott be két tányér levest:P
Őszibarack-krémleves
Hozzávalók:
50 dkg őszibarack püré (CH 45,0g)
5 dkg méz (CH 40,5g)
fahéj, szegfűszeg (CH 0,0g)
1 dl tejszín (CH 3,0g)
1 dkg keményítő (CH 8,6g)
víz (CH 0,0g)
A püréket némi vízzel hígítva összefőzzük a teatojásba rejtett fahéjjal, szegfűszeggel, illetve a mézzel. A tejszínt simára keverjük a keményítővel, majd némi forró levest hozzáadva behabarjuk vele a levest. Kihűtve tálaljuk.
CH összegző:
4 tányér összesen: | 97,1g |
1 tányér: | 24,3g |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.