2013. május 14., kedd

Őszibarack-krémleves


Újabb elem a mélyhűtőből. Még Zsebinek tettük el tavaly nyáron a barackpüréket, aztán nem fogyott el, mert leszokott a pépes kajáról:D De most pont jól jött levesnek, nem volt vele sok munka, s a gyerekember nagyon falta, igaz kicsit fordítva, mert a korrekt emberes adag tészta után nyomott be két tányér levest:P


Őszibarack-krémleves 
Hozzávalók: 
50 dkg őszibarack püré (CH 45,0g) 
5 dkg méz (CH 40,5g) 
fahéj, szegfűszeg (CH 0,0g) 
1 dl tejszín (CH 3,0g) 
1 dkg keményítő (CH 8,6g) 
víz (CH 0,0g) 
A püréket némi vízzel hígítva összefőzzük a teatojásba rejtett fahéjjal, szegfűszeggel, illetve a mézzel. A tejszínt simára keverjük a keményítővel, majd némi forró levest hozzáadva behabarjuk vele a levest. Kihűtve tálaljuk. 

CH összegző:
4 tányér összesen: 97,1g
1 tányér: 24,3g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly